PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Taranmana acull l’exposició ‘Fragments de la Memòria’

Per Laia Bautista

Alguns quadres de l’exposició.
Alguns quadres de l’exposició. | J.M.G.M.

La galeria d’art andorrana Taranmana acull l’exposició Fragments de Memòria del pintor espanyol José María Guerrero Medina. La inauguració serà demà a partir de les 18.00 hores. 

L’artista és un pintor i escultor de Jaén que ha estat àmpliament reconegut per rellevants col·leccionistes i crítics nacionals i internacionals. Una de les responsables de la galeria, Aminda Saludes, va assegurar que Medina fa ús d’un llenguatge propi gens convencional que «va més enllà de les modes i de les tendències».

Una de les seves característiques artístiques en aquesta exposició és la representació de figures femenines i masculines, històriques o contemporànies, que pinta en posicions i actituds distorsionades. La gamma de colors que més ressalta són blaus i vermells intensos que contraposa amb uns colors terra com els grisos i els ocres. En contraposició, les seves anteriors obres es componien amb paisatges i la figura humana incorporant l’acusació social en els episodis històrics, concretament sobre temes de l’exili.

Les pintures més destacades del pintor són La cadira de la mort, dedicada a Puig Antich; Camí de l’exili, sobre la retirada republicana o el confinament a Argelès amb el díptic Platja d’Argelès.

PUBLICITAT
PUBLICITAT