PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Manca de pólvora

L’FC Andorra ja coneix la victòria, l’empat i la derrota en aquesta temporada, on l’equip domina però no finalitza

Per David Sansaloni

Rubén Enri lluita una pilota en el darrer partit de lliga al Carlos Belmonte davant l’Albacete Balompié.
Rubén Enri lluita una pilota en el darrer partit de lliga al Carlos Belmonte davant l’Albacete Balompié. | Albacete Balompié

L’Albacete Balompié va ser el primer botxí de l’FC Andorra en aquesta nova marxa per la Primera RFEF Footters. Els homes d’Eder Sarabia ja coneixen tant la victòria com l’empat i la derrota, en no poder superar els manxecs al clàssic estadi Carlos Belmonte, caient per la mínima (1-0) davant d’un conjunt que va ser dominat tot i tenir un estil de joc similar als tricolor, però que va aprofitar una errada dels andorrans precisament a causa de voler forçar aquesta manera de jugar amb la pilota com a centre d’atenció. A més a més, el context no va poder ser millor, ja que el conjunt de Rubén de la Barrera es va quedar amb un home menys quan pasaven pocs minuts de la segona meitat gràcies una doble amonestació, però no va ser suficient.


Pel que va fer al duel, l’FC Andorra va ser dominador de la pilota, com sol ser habitual, però igual que setmana rere setmana demostren quins avantatges posseeixen, també van fer més tangibles els defectes. Tot i tenir la possessió i passar gran part del temps jugant a camp contrari, és clar que als andorrans els falta efectivitat de cara a porteria. Tant Héctor Hevel com Zourdine ho van intentar en algunes ocasions, però aquestes no es van acabar de materialitzar. L’entrenador, Eder Sarabia, va ser clar en la roda de premsa posterior, declarant que «tenint el rival amb un home menys no he sabut explicar-me bé sobre el que havien de fer els meus jugadors. Ens hem passat la pilota sense crear perill, amb centrades que no anaven a cap lloc». 


El mateix va passar en el partit davant l’Algesires, que finalment van aconseguir remuntar, establint l’empat després d’estar gairebé tota la trobada 2-0 a baix. Al Carlos Belmonte va ser precisament l’estil tan característic de l’FC Andorra el que va condemnar els tricolor, i és que, en aquest cas Roger Riera, va errar una passada intentant treure la pilota des de la defensa, que va aprofitar Manu Fuster per establir l’1-0 gràcies a un xut des de la frontal de l’àrea amb el que res va poder fer Ratti. 


Sarabia va apostar per un 11 replet de novetats, amb Diego González acompanyant Riera al centre de la defensa, disputant els seus primers minuts com a tricolor; Martí Vilà i David Martín que tornaven a ser titulars; i Zourdine i Enri com a homes d’atac, deixant a la banqueta Carlos Martínez, que va sortir en el minut 78. Moltes rotacions per enfrontar un gegant del futbol com l’Albacete, que fa saltar la pregunta de si realment la competència i el nivell mostrat pels jugadors tricolor és tan similar com per fer que juguen uns o altres en funció de la trobada, o si, per altra banda, encara no s’ha trobat un sistema estable que permeti competir i materialitzar tanta possessió de la pilota. 


Amb el darrer resultat, els del Principat ja coneixen tots els escenaris possibles, i per davant encara els queda molt de calendari per afrontar. La pròxima cita serà a l’Estadi Nacional el pròxim dissabte, ni més ni menys que contra l’Atlético Baleares, equip que assoleix actualment la primera posició de la taula classificatòria, junt amb el Vila-real B, i que va derrotar l’Albacete en la segona jornada per 4-1 i s’alça com un dels candidats al títol. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT