PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els pilots de l’ACA, davant el repte del FIA Masters

Els més joves defensaran els colors d’Andorra a la localitat portuguesa de Braga

Per El Periòdic

El jove pilot Marc Solsona en una foto d’arxiu.
El jove pilot Marc Solsona en una foto d’arxiu. | FotoEsport

El Hill Climb Masters (Masters de Muntanya), competició biennal creada per la FIA fa quatre temporades, tornarà a disputar-se aquest any a la localitat portuguesa de Braga del 8 al 10 d’octubre. L’esdeveniment té per objectiu reunir els millors pilots europeus de l’especialitat per a disputar una prova en la qual es premia de manera individual als millors de cada categoria, a més d’un trofeu a la nació vencedora d’aquest. La delegació andorrana, amb Toti Sasplugas al capdavant, estarà formada per Raul Ferré (Silver Car EF10), Edgar Montellà (Silver Car S3), Marc Solsona (Speed Car GTR), i el nou integrant del Programa dels Joves Pilots de l’ACA, Marcel Muxella (Fórmula Renault Alpa FR 929).


Amb tota seguretat, l’equip que representarà a l’Automòbil Club d’Andorra serà un dels més joves de la competició (entre 18 i 25 anys), encara que l’experiència d’algun dels seus components obre la possibilitat de poder plantar cara als a priori favorits. A Braga, la Rampa de Falperra, lleugerament modificada per a aquestes jornades, serà el centre de referència a escala competitiva. Els organitzadors de la pujada, el Clube Automovel do Minho, prepararan un recorregut de 2.970 metres, amb un pendent mitjana del 4,6% i un pendent màxima del 7,8%.


L’estructura de la competició serà semblant a la d’una cita de l’europeu de l’especialitat. Primer es correran les tres mànegues d’entrenaments oficials, mentre que en la segona jornada es disputaran les tres pujades vàlides per a la classificació final. Serà en aquesta classificació on se sumaran els dos millors cronos de cada pilot. D’aquesta manera es coneixeran els successors dels guanyadors dels trofeus individuals del 2018, mentre que la Copa de les Nacions del mateix any la va guanyar Luxemburg. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT