PUBLICITAT

Andorra la Vella

El PS demanarà al Govern crear el Pla Nacional de Mobilitat

Vela també proposarà una llei d’infermeria per homenatjar la feina feta pel col·lectiu

Per Victoria Gómez Pérez

El president del PS, Pere López, i la consellera general Susanna Vela, ahir a la tarda.
El president del PS, Pere López, i la consellera general Susanna Vela, ahir a la tarda. | EL PERIÒDIC

El Partit Socialdemòcrata (PS) exigirà aquest divendres durant el debat d’orientació política que el Govern avaluï i executi un Pla Nacional de Mobilitat. Segons el president del grup parlamentari, Pere López, «totes les persones que vivim al país sabem que les coses no van bé perquè ho veiem cada dia», en referència a les llargues cues  de vehicles que es formen en diferents indrets del país. López va demanar fer una aposta ferma pel transport públic, ja que «és evident que no funciona» i que «no compta amb la confiança dels ciutadans». «És un element central per resoldre els problemes de mobilitat [...] i a les portes de la temporada d’hivern, [la redacció d’un pla nacional] s’ha convertit en una necessitat de país», va assenyalar el líder socialdemòcrata, que també va considerar que la situació actual és inacceptable, «i més en un context de lluita contra el canvi climàtic». I va puntualitzar: «No discutim que s’han intentat fer coses, però no s’han acabat de materialitzar i creiem que és el moment de tirar endavant propostes conjuntes». 

Així mateix, des del PS es proposarà una taula de treball en la qual s’incloguin tots els actors implicats, com companyies de bus, taxistes i comuns –que tenen les competències de mobilitat–, per evitar «problemes de coordinació o planificació» que desencadenin en els embussos habituals.

D’altra banda, la consellera general Susanna Vela també va avançar que des de la seva formació es proposarà la redacció i aprovació d’una llei d’infermeria que tingui en compte les reiterades peticions que el col·lectiu ha fet des de l’any 2013. «Atesa la situació actual [derivada de la pandèmia] i la gestió feta pels infermers, aquesta llei serà una manera de reconèixer el seu exercici i ens agradaria que durant el primer trimestre del 2022 el text entrés a tràmit parlamentari», va assenyalar Vela. 

Finalment, López va explicar que la setmana passada es van reunir amb l’advocat de la família Cierco que porta el litigi del Cas BPA. El president socialdemòcrata va declarar que «com a grup parlamentari tenim l’obligació de reunir-nos amb tothom que ens ho demani», però va reconèixer la seva «perplexitat» davant la petició, ja que «nosaltres no tenim res a fer». D’aquesta manera, López va recordar que «l’únic que té competència possible és el cap de Govern, Xavier Espot, per representar la part acusadora [el Govern] i perquè dirigeix l’acció del fiscal». A més, López va assegurar que l’advocat li va dir que havia demanat reunir-se amb ell perquè així ho havia encomanat Espot, tot i que en cap cas va haver damunt la taula «una llei de punt final o d’amnistia». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT