PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Finestra amb bona cara

La selecció obté els tres punts davant San Marino i demostra poder competir davant rivals de més nivell

Per David Sansaloni

Vales disputa una pilota amb Harry Kane durant el partit davant Anglaterra a l’estadi de Wembley.
Vales disputa una pilota amb Harry Kane durant el partit davant Anglaterra a l’estadi de Wembley. | @FIFAWorldCup

La selecció absoluta va tancar la segona finestra de partits referents a l’European Qualifiers, es a dir, els classificatoris per al pròxim Mundial de Qatar 2022, amb una victòria i dues derrotes, un balanç positiu si als resultats s’afegeix la imatge mostrada pel conjunt tricolor en tots tres partits.


La dada destacable va ser la victòria davant San Marino a l’Estadi Nacional, que va suposar la festa al recinte d’Andorra la Vella. Els prop de 1.400 aficionats que es van apropar a veure la trobada van poder gaudir dels tres primers punts per als tricolor en aquesta competició internacional. Tanmateix, fora del resultat va destacar el bon joc que van desplegar els homes de Koldo Álvarez de Eulate, sent dominadors en la primera meitat i executant un estil sòlid en l’apartat defensiu. No obstant això, la nit va tenir nom i cognoms: Marc Vales. El jugador del Sandefjord va rematar dues pilotes aèries en jugades quasi similars que van donar prou avantatge per defensar-lo fins al final. La seva bona actuació va ser reconeguda pel públic, que va ovacionar l’andorrà en una nit per recordar, ja que al minut 24 ja es va establir aquest 2-0 al lluminós en uns moments de màxim domini local.


Pel que fa a la cinquena jornada, els del Principat van haver de viatjar al mític estadi de Wembley per enfrontar-se a l’actual subcampiona d’Europa, Anglaterra. Com era predicible, el nivell futbolístic d’un i d’altre combinat era molt diferent i les probabilitats de puntuar per als tricolor eren marcadament baixes. Tot i això, fins al minut 72 els anglesos no van saber augmentar l’avantatge que va aconseguir Lingard en la primera meitat, i va ser gràcies a un gol de penal de Harry Kane, que va sortir al terreny de joc junt amb Grealish i Mount per ordre del seleccionador Gareth Southgate en veure que no estaven podent amb la solidesa defensiva dels andorrans.


Després del 4-0 davant Anglaterra, la selecció va haver de viatjar a Hongria amb menys de tres dies de diferència per preparar el duel davant els hongaresos al Puskás Aréna. Aquest darrer partit va ser el que més emoció va crear en l’espectador, i és que tot i el 2-0 matiner que va establir Hongria, els tricolor van fregar l’èpica en tenir opcions reals d’empatar en els últims minuts mentre assetjaven els hongaresos dins la seva pròpia àrea. Després del 2-0 el joc andorrà va canviar per complet, i va ser aquí quan a poc a poc van començar a ser superiors al seu rival. Max Llovera es va estrenar com a golejador nacional gràcies a un bon gol en el minut 82, i si el VAR no n’hagués anul·lat un a Andorra per un fora de joc mil·limètric de Cucu Fernández, la gesta s’hauria complit. Tot i el resultat, la derrota no va saber tan amarga gràcies a la imatge que van donar els del Principat al Puskás Aréna, que va ser reconeguda pels milers d’aficionats allí presents.


Finalitzat aquest període, a la selecció li espera el duel de tornada davant Anglaterra a l’Estadi Nacional el pròxim 9 d’octubre com a primer repte del nou cicle. Partit atractiu per al públic on es tindrà l’ocasió de veure de prop a jugadors de l’elit del futbol, i on qualsevol resultat que no fos una derrota suposaria una fita en la història d’Andorra. Tres dies després, els tricolor s’enfrontaran a San Marino a Seravalle en un duel que podria suposar tres punts més per als del Principat, i sent també l’última cita d’aquesta competició europea fins al novembre, on Andorra es veurà les cares amb Polònia el dia 12 al Nacional i el 15 a Tirana davant Albània, posant punt final als classificatoris. 

 

Els protagonistes

 

Marc Vales: El migcampista defensiu va ser l’autor dels dos gols davant San Marino i va mantenir un gran nivell en els tres partits disputats.

 

Max Llovera: El jugador es va estrenar com a golejador amb la selecció absoluta gràcies a un gol d’estratègia davant Hongria.

 

Marc Pujol: Tot i la seva veterania segueix sent el director de l’equip, tant en atac com en defensa. Incombustible i molt segur.

 

Josep Gomes: Va realitzar aturades de molt de mèrit i sembla que la competència amb Íker Álvarez de Eulate li ha donat un impuls extra.

PUBLICITAT
PUBLICITAT