PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Primera actuació al país del conjunt Umberto Giordano

L’esdeveniment musical tindrà lloc demà a les 22.00 hores a l’Auditori Nacional

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu de l’Auditori Nacional d’Andorra.
Imatge d’arxiu de l’Auditori Nacional d’Andorra. | El Periòdic

El grup Umberto Giordano actuarà per primera vegada a Andorra amb una selecció lírica de famoses àries d’òpera italiana a l’Auditori Nacional, a Ordino. L’actuació del conjunt tindrà lloc demà a les 20.00 hores.

L’ Ensemble Umberto Giordano és un destacat grup operístic de cambra, els seus membres han actuat individualment i en conjunts de cambra a Itàlia, Japó, Austràlia, Anglaterra, França, Rússia, Bèlgica, Estats Units i molts altres estats, a ciutats com Nova York, Sydney, Sant Petersburg, Vilnius, Tel Aviv, Londres, El Caire, Tòquio, París, Lió, col·laborant en concerts i espectacles amb artistes de renom internacional com Enrico Dindo, Uto Ughi, Josè Carreras, Raina Kabaivanska, Roberto Benigni, Jerry Lewis, Bart Bacarach, Sergio Castellitto, Mirella Freni, Liza Minelli, Charlie Haden, Carla Fracci, Andrea Bocelli, Michele Placido i molts altres.

El grup és apreciat pel públic i per la crítica per l’elecció dels programes sempre originals i refinats, sovint en primeres actuacions absolutes, construïdes en forma d’actuacions de producció pròpia del conjunt. El seu estil va des de la música culta fins a l’òpera, des de la posada en escena d’òperes a una versió de cambra, a la representació d’espectacles en què la música, la narració de contes, la dansa i altres arts interactuen d’una manera nova i sempre diferent.

Entre els principals països on ha actuat en més de 15 anys d’activitat hi ha Corea del Sud, Corea del Nord on van ser l’únic conjunt italià que va actuar a Pyongyang, gràcies a un acord entre el Ministeri d’Afers Exteriors i l’Estat coreà. També va actuar a Espanya, Alemanya, Israel, Líban, Sud Àfrica, Argentina on van fer un concert insígnia al Teatro Coliseum de Buenos Aires, Uruguai, Brasil, Estats Units on també van fer un concert insígnia al Carnegie Hall de Nova York el 2010, Xina, Turquia, Índia, Líban, Suïssa, Croàcia, Marroc, Rússia, Suècia i Lituània.

El conjunt musical Umberto Giordano i els seus components individuals, músics també coneguts en l’hàmbit personal en el panorama musical internacional, han enregistrat per a Velut Luna de Pàdua, Bongiovanni de Bolonya, BMG Ricordi, Amadeus, Dynamic, Tactus i moltes altres companyies discogràfiques.

PUBLICITAT
PUBLICITAT