PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Salut aïlla la primera aula del curs per un positiu a maternal

Els casos actius baixen el cap de setmana i se situen en els 45

Per El Periòdic

Una classe de maternal de l’escola andorrana d’Andorra la Vella, el primer dia de curs.
Una classe de maternal de l’escola andorrana d’Andorra la Vella, el primer dia de curs. | ANA / A.S.

El Ministeri de Salut va haver d’aïllar ahir la primera aula aquest curs per motiu del coronavirus. Tal com va informar el Govern en un comunicat de premsa, la mesura es va prendre després de detectar-se el positiu d’un alumne en una aula de maternal. Segons va poder saber EL PERIÒDIC, el centre afectat és l’Agora International School. Cal recordar que en els cursos més baixos, no es fa ús de la mascareta, motiu pel qual, tots els companys van haver de ser confinats. D’aquesta manera, l’Administració va indicar, al voltant de l’afectació del virus en la població escolar, que hi ha una aula sota vigilància activa total.

Pel que fa a la resta de dades en el marc de l’actualització sanitària, el Govern va confirmar la positivitat de 13 persones durant el cap de setmana al Principat, elevant el total d’infectats a 15.096. Així mateix, es van certificar 15 altes entre dissabte i diumenge, de 14.921 recuperacions. I, afortunadament, no es va haver de lamentar cap nova víctima, mantenint les defuncions en 130 persones. Aquest balanç va provocar que la xifra d’actius anés a la baixa en dos casos, sumant ahir 45. A més, cal destacar que entre aquests, no hi havia cap ingressat a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Quant a la campanya de vacunació, ahir s’havien administrat 98.947 vacunes a Andorra, de les quals 52.129 eren primeres dosis, 46.721 segones, i 97 terceres. Així mateix, el Govern va puntualitzar que ja s’havien vaccinat 918 dosis als adolescents entre 12 i 15 anys, i està previst que la pròxima jornada de vacunació en aquesta franja sigui aquest divendres, 17 de setembre.

Mesures a Catalunya

A l’altra banda de la frontera hispanoandorrana, gairebé 10.000 alumnes van arrencar el nou curs escolar a la regió de l’Alt Pirineu i Aran, en una jornada sense incidents. En aquest cas, la Generalitat va decidir mantenir el gruix de mesures contra la Covid del curs passat, com els grups bombolla i l’ús de la mascareta a partir dels sis anys. Tot i això, enguany es permet la interacció entre diversos grups amb mascareta a l’hora del pati, un espai on els grups convivents no caldrà que la facin servir, i també es recupera l’accés de les famílies als centres. També es mantenen accions com la ventilació constant de les aules o el rentat de mans freqüent. Així mateix, la novetat més destacable pel que fa a les mesures contra la pandèmia a les escoles és que els alumnes que tinguin la pauta completa de vacunació no hauran de confinar-se en cas de positiu a l’aula. 

D’altra banda, la pandèmia també ha portat una nova realitat social el nou curs, i és que a comarques com la Cerdanya s’ha notat un increment de matrícules per l’efecte que ha tingut el trasllat cap a les segones residències de diverses famílies que han decidit marxar de l’àrea metropolitana de Barcelona.

Donant un cop d’ull al cas concret de la Seu d’Urgell i Castellciutat, 2.352 alumnes van començar el curs, en els nivells educatius des de llar d’infants i fins a batxillerat. «Iniciem un nou curs escolar, també marcat per la Covid-19, però amb una situació epidemiològica molt millor que el setembre del 2020», va declarar l’alcalde, Jordi Fàbrega, que va afegir que «esperem que aquest any les classes es desenvolupin en les millors condicions». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT