PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El primer esglaó

Finalitzen les obres a la pista d’atletisme de l’Estadi Comunal Joan Samarra Vila i queda operativa per als usuaris

Per David Sansaloni

Marsol, Astrié, Cabanes i Magallon a l’Estadi Comunal Joan Samarra Vila.
Marsol, Astrié, Cabanes i Magallon a l’Estadi Comunal Joan Samarra Vila. | Comú d’Andorra la Vella / Tony Lara

La renovada pista d’atletisme de l’Estadi Comunal Joan Samarra Vila ja és operativa. Així ho va anunciar el Comú d’Andorra la Vella després que les obres tinguessin les instal·lacions completament tancades al públic des del 31 d’agost fins al 4 de setembre. 


La cònsol major, Conxita Marsol, acompanyada del cònsol menor, David Astrié; del conseller d’Esports i de Joventut, Alain Cabanes, i del cap d’àrea d’equipaments esportius, Marc Magallon, va visitar ahir al matí l’Estadi Comunal per comprovar l’estat de millora de la pista. Els treballs, que es van executar durant la primera setmana de setembre i han tingut un cost d’uns 30.000 euros, «permeten oferir als usuaris una renovada pista amb l’augment de la qualitat dels trams malmesos del tartan i un canvi de la pintura que marca els sis carrils», va declarar Marsol, mentre afegia que «es tracta d’una reforma necessària a l’única pista d’atletisme del país, que s’ha retardat a causa de la pandèmia».


La remodelació sembla doncs un primer esglaó abans que comenci a desenvolupar-se el projecte d’ampliació i reforma integral del Comunal, que segons la cònsol «no es preveu que s’iniciï fins passat l’estiu del 2022, per la qual cosa aquests arranjaments permetran garantir una bona pràctica d’aquest esport durant la temporada que tot just comença».


Cal recordar que el Consell de Comú del 3 d’agost va adjudicar la redacció del projecte de remodelació del Joan Samarra Vila a l’arquitecte Pere Cervós, guanyador del concurs d’idees que es va convocar l’octubre del 2019, amb l’objectiu de reformular la instal·lació esportiva. Amb aquest pas, i segons l’entitat, es podrà determinar de manera detallada com ha de ser el futur Estadi Comunal i quina capacitat tindrà. La idea guanyadora de Cervós «preveu que l’estadi sigui un equipament integrat a l’entorn i que ofereixi una plaça pública sobre el riu, una graderia que sobrevoli la carretera general i un aparcament públic».

 

Sense perill amb els carrils

El comú també va confirmar que els sis carrils seguiran al Comunal, un aspecte que s’havia posat en dubte temps arrere i que va ocasionar polèmica, ja que la reducció de vies impediria l’homologació de la pista i, per tant, la impossibilitat de realitzar qualsevol mena de campionat internacional. «El nou estadi tindrà una pista d’atletisme de sis carrils i un camp de futbol, a més del pavelló esportiu que utilitzen entre d’altres els practicants d’hoquei del país. L’adjudicació es va fer amb la intenció que el nou estadi sigui una realitat durant els Jocs dels Petits Estats de l’any 2025 i la voluntat és poder iniciar els treballs a la tardor de l’any vinent. Finalment, també es va fer incís que el projecte deixarà la porta oberta a possibles ampliacions futures i les graderies tindran un total de 4.000 places, a més de construir-se un aparcament per a 550 vehicles. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT