PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ros demana que la candidatura inclogui també Andorra i França

L’ambaixador espanyol al Principat creu que el projecte potenciaria el Pirineu

Per El Periòdic

Ros durant una compareixença.
Ros durant una compareixença. | Lleida Ràdio

L’ambaixador espanyol a Andorra, Àngel Ros, demana que la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern inclogui també França i el Principat, ja que creu que aquest projecte seria «molt positiu per al conjunt del Pirineu».

En una entrevista a UA1 Lleida Ràdio, Ros va apuntar que és «un gran projecte» i que pot ser molt beneficiós per a la zona, però que cal plantejar la candidatura «des d’una òptica global del Pirineu, que comença a les grans estacions d’Osca, segueix a Lleida i Andorra, i arriba al Pirineu francès». Segons l’ambaixador, el Pirineu és una àrea geogràfica «menys coneguda en l’esport de muntanya i aventura, com l’esquí, que altres zones com els Alps o els països nòrdics», totes elles, va apuntar, han tingut diverses edicions dels Jocs Olímpics, i això «els ha projectat moltíssim».

De moment, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, es va comprometre a escoltar l’opinió dels ciutadans abans de formalitzar la candidatura de Barcelona-Pirineus, això sí, sense esclarir si la consulta seria vinculant, però confirmant que ja han fet arribar la mateixa al Comitè Olímpic Internacional (COI) i ara comença un període de negociacions amb aquest organisme. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT