Qüestió d’efectivitat

L’Inter d’Escaldes venç 2-1 a la UE Sant Julià i aconsegueix el seu primer trofeu de la temporada 2021-2022

Per David Sansaloni

Paredes i Sgró lluiten una pilota durant el partit d’ahir corresponent a la Supercopa d’Andorra. | Inter Club d’Escaldes

L’Inter Club d’Escaldes es va proclamar ahir campió de la Supercopa d’Andorra en vèncer per 2-1 a la UE Sant Julià gràcies a un gol de Genís Soldevila quan encara no havien passat 20 minuts de partit, i aconseguint així el primer títol per als escaldencs en aquesta temporada 2021-2022.

Tot i el resultat final, el partit va començar molt bé per als lauredians, que van agafar el guió que normalment presentava l’Inter d’Escaldes, tenint molta cura de la pilota, lluitant cada possessió i ofegant el rival dins la seva mateixa àrea. Amb tan sols tres jugadors de la temporada passada, els que ahir van vestir de taronja i blanc van mostrar una alineació amb moltes cares noves, i és que en aquest mercat d’estiu van fer fins a 15 incorporacions.

Els homes d’Ochozaizpur van prendre la iniciativa ben aviat, ja que al cap de dos minuts de joc van tenir una doble oportunitat, la primera amb Emiliano Franco com a protagonista, que va rematar una centrada que Bacari havia deixat passar prèviament, però que es va topar amb Gomes. Segons després, Bacari va intentar el xut, però aquest va sortir per sobre del travesser de la porteria escaldenca. El número nou de la UE Sant Julià ho va tornar a intentar minuts després en una ocasió clara de gol, però el xut amb cama esquerra va sortir massa fluix.

Amb ple domini lauredià, al minut 11 va arribar la més clara per a ells. Òscar Garcia va buscar de manera molt intel·ligent l’escaire dret de la porteria protegida per Gomes, i va ser aquest qui va volar per rebutjar la pilota cap al córner, impedint que el 0-1 pugés al marcador. Tanmateix, com si d’aquesta jugada tragués inèrcia l’equip de Bessone, quan millor van estar els lauredians va arribar l’1-0 a mans de Genís Soldevila. Una centrada des de banda esquerra es va passejar per tota l’àrea petita de la porteria de Nicolás Temperini i Valentin Rizzo, que ahir va ocupar el lateral esquerre en una posició que no sol ser la seva habitual, es va confiar sense adonar-se que al darrere estava Soldevila que tan sols va haver d’espentar la pilota.

L’avantatge escaldenc va suposar un fort cop, més anímic que físic, per a la UE Sant Julià, que va anar de més a menys, i això ho van aprofitar els seus rivals. Paredes va tenir el 2-0 en les seves mans en agafar un rebuig defensiu de Betriu i córrer des de camp propi fins a arribar al mà a mà amb Temperini, que finalment va aturar en dos temps. Ja a les acaballes del primer temps, Maffeo, l’home més destacat de la UE Sant Julià, va intentar l’empat, però el seu xut amb cama esquerra va sortir massa desviat.

La segona meitat va començar com la primera, amb els lauredians assetjant Gomes, i encara no havien passat 10 minuts Jordan va rematar un córner que va obligar Gomes a lluir-se per rebutjar una pilota impossible que, en segona jugada, Checa va estavellar al pal. Efectivitat va ser el que li va faltar als homes d’Ochoaizpur que, com si es tractés d’un déjà-vu, van encaixar el 2-0 quan millor estaven. Betriu va recuperar una pilota en camp rival, i va fer gala de la seva velocitat per posar una centrada al segon pal perquè Artigas, que havia sortit feia escassos minuts, sols hagués d’espentar la pilota amb cama esquerra. Amb el 2-0 en el marcador, l’Inter es va tirar una mica enrere, mentre que la UE Sant Julià va buscar a la desesperada retallar distàncies.

Tanta va ser la insistència que quan corria el minut 80 el central Marcel Sgró va aprofitar la pentinada de Morell a la treta d’un córner, i l’aldarull posterior que es va crear dins l’àrea escaldenca, per rematar una pilota que havia quedat perduda i establir el 2-1 en el marcador. Les esperances van tornar a la banqueta laurediana, però el cansament es va fer notori, sent l’Inter l’equip que va gaudir de les ocasions més clares a les acaballes de partit. Artigas va tenir la primera a intentar una penjada que li va sortir massa elevada en un cara a cara amb Temperini, mentre que Gallego va tenir l’última gràcies a una bona combinació amb Jordi Rubio. Finalment, el xiulit de l’àrbitre es va sentir al Nacional i l’Inter d’Escaldes es va fer amb el seu primer títol.