Cardelús finalitza 21è en el Gran Premi de l’Aragó

L’andorrà competeix com a ‘wild card’ en una jornada marcada per la calor

Cardelús durant la cursa del Gran Premi de l’Aragó.
Cardelús durant la cursa del Gran Premi de l’Aragó. | Cardelús Racing Team

Xavi Cardelús es va classificar 21è al Gran Premi de l’Aragó que va disputar ahir a Motorland com a wild card, en una cursa marcada per les altes temperatures que, combinades amb els neumàtics i la pujada de pressió al seu interior, va esdevenir una prova de supervivència en la qual el més complicat va ser mantenir-se sobre la moto i evitar anar per terra.

L’andorrà, que va sortir des de l’11a línia de la graella, va superar dos pilots a la primera volta i, a partir d’aquest moment, va estar girant amb John Mcphee, que el va superar per una sola dècima a la línia d’arribada.

Al començament de la cursa, el pilot de l’equip Promoracing va marcar la seva volta ràpida amb un registre d’1.54.820, tan sols tres dècimes més lent que el temps que va aconseguir a l’entrenament classificatori amb neumàtic més tou. Aquesta dada va mostrar que ahir va tornar a fer un petit pas endavant en les seves prestacions. «Com a classificació, la 21a posició és positiva, però en aquesta competició no era del tot transcendent. He mirat de ser el màxim competitiu possible en unes condicions difícils perquè a partir de la primera meitat de la cursa el comportament dels neumàtics, sobretot el de davant, ha canviat molt, ja que les altes temperatures han fet augmentar molt la pressió interna», va delcarar Cardelús, mentre afegia que «l’experiència ha estat positiva i estem satisfets del nostre treball perquè el tema del motor, que era 10 km/h més lent que el més ràpid del Gran Premi, no estava a les nostres mans».

El del Principat disputarà el pròxim cap de setmana al circuit de Misano les dues últimes curses de la Copa del Món FIM Enel de MotoE.