PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El ‘Concèntric’ anima amb música i promocions el centre històric

Marsol recorda que el comú preveu la millora del passeig del riu

Per El Periòdic

Membres de l’equip comunal davant el cartell del ‘Concèntric’, dissabte passat.
Membres de l’equip comunal davant el cartell del ‘Concèntric’, dissabte passat. | ANA/A.S.

Andorra la Vella va celebrar dissabte el Concèntric, una acció de dinamització comercial centrada en la música per animar el centre històric de la parròquia. «Esperem que això ens ajudi a animar aquest barri que continuem treballant per potenciar-lo, ja que és una de les nostres fites», va assegurar la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, qui va comentar que de moment estan molt satisfets per com s’està desenvolupant. La corporació va escollir aquesta data pels turistes catalans que hi pot haver al país i també per «començar el curs escolar fent una mica d’ambient».

Així, a banda de diferents concerts al centre històric, durant la tarda també es van desenvolupar tallers infantils que segons va informar la cònsol, es van desenvolupar perfectament. A més, Marsol va destacar que al voltant d’uns 20 establiments, tant botigues com bars i restaurants, es van sumar a la iniciativa i van oferir descomptes i promocions fins a les 22.00 hores.
En aquest sentit, Marsol va reconèixer que els comerciants de la zona van patir molt durant la pandèmia i per aquest motiu fan aquest tipus d’activitats, perquè «els ciutadans vinguin, passegin, es relaxin i comprin», reiterant que sempre que poden, col·laboren amb el comerç. «És el nostre motor i volem que ho continuï sent», va indicar. Quant a accions per dinamitzar la parròquia, va comentar que estan treballant en la millora de zones de vianants, amb accions com el Poblet de Nadal i amb millores urbanístiques per tenir punts d’atractiu. Concretament, va recordar que tenen pendent el projecte de les fonts a la zona de la rotonda i també la millora del passeig del riu fins al pont de París. «Entenem que la parròquia d’Andorra la Vella necessita un atractiu i les fonts poden ser molt importants per cridar turistes, millorar l’oferta i aportar qualitat», va declarar. D’aquesta manera, va confirmar que el projecte ja està fet, i que en aquests moments estan esperant que els diferents departaments del Govern afectats per l’actuació donin el seu vistiplau, ja que és un projecte que afecta el riu.

Des del Comú d’Andorra la Vella valoren molt positivament que el Govern hagi anunciat que hi ha un 90% de possibilitats que el recinte multifuncional s’ubiqui davant de l’edifici administratiu de l’Executiu. «Fa molt de temps que hi lluitem», va indicar la cònsol i va manifestar que el multifuncional s’ha d’ubicar a la capital que és on hi ha més hotels, més activitat i més comerços, ja que ajudarà a potenciar el centre històric, la parròquia i el país, fet pel qual és un projecte molt necessari, segons va informar l’ANA.

PUBLICITAT
PUBLICITAT