PUBLICITAT

Patrimoni Cultural formarà els empleats d'Oficines de Turisme

  • L'objectiu és millorar la promoció dels museus i infraestructures culturals
CLARA GARNICA
ANDORRA LA VELLA

Periodic
Visitants al Museu Casa Cristo. Foto: TONY LARA

El Departament de Patrimoni Cultural del Ministeri d'Educació i Cultura inicia avui, i per primera vegada, una formació adreçada als informadors turístics de totes les oficines de turisme del Principat. L'objectiu, tal i com va explicar un dels responsables de la iniciativa, Eduard Tarrés, és millorar els seus coneixements sobre el patrimoni cultural del país i, en particular, el funcionament de les institucions i les infraestructures culturals implicades.

Durant la formació els 16 informadors turístics participants rebran classes de professionals destacats de diversos àmbits de la cultura i del patrimoni, així comi visitaran diversos llocs d'interès patrimonial. La formació finalitzarà el proper 22 de març.

Tarrés va explicar que aquesta iniciativa pionera va ser una demanda del seu departament a Andorra Turisme, per tal de «millorar les connexions entre les parts» i amb la finalitat que els visitants rebin una millor informació de l'oferta cultural andorrana: «Volem fer un pas més i demostrar que hi ha d'altres activitats a fer a part de l'esquí, les compres i els complexos termolúdics». Tarrés va reconèixer que les oficines de turisme del país «tenen el petit defecte de ser molt comunals» a l'hora de facilitar informació als visitants que s'hi adrecen, i com a conseqüència aquests no tenen tan presents la resta d'alternatives.

El curs, a més d'informar sobre les característiques dels museus i les infraestructures, analitzarà el potencial econòmic i social que té el turisme cultural, les peculiaritats de la història i de la cultura andorrana i la difusió que es fa del patrimoni cultural des dels museus i els monuments del país. La formació, va explicar Tarrés, serà paral·lela a la que s'organitza cada estiu amb els guies culturals del país.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT