PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Stop Violències convoca el dia 25 a favor de l’avortament

La protesta arrencarà a les 11.00 hores a la plaça de la Rotonda

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu d’una manifestació a favor de l’avortament
Imatge d’arxiu d’una manifestació a favor de l’avortament | Maricel Blanch

El compte de Twitter d’Stop Violències va fer una piulada ahir al migdia en què a través d’un comunicat convidava per al pròxim dia 25 a «prendre els carrers de la capital per despenalitzar l’avortament al Principat». La manifestació s’iniciarà a les 11.00 hores a la plaça de la Rotonda d’Andorra la Vella, i es tracta d’una acció que s’emmarca dins del Dia Internacional pel Dret a l’Avortament


El comunicat explica que el motiu d’aquesta convocatòria és que «al Principat d’Andorra l’avortament continua sent un delicte», recordant que «fins i tot per violació a una menor», i emfatitzant que «l’estructura política andorrana es conforma d’una teocràcia parlamentària: el bisbe de la Seu d’Urgell és el cap d’Estat». És més, durant el darrer Dia de Meritxell, el copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, va ser el principal assenyalat en el tuit d’Stop Violències on, a banda, també donava a conèixer per primer cop la manifestació.


En el comunicat també es va fer una crida a fora de les fronteres del Principat. Prova d’això és que la primera piulada presentant la protesta, va rebre el suport d’associacions feministes catalanes com Dret al mateix cos o l’Associació de Drets Sexual i Reproductius. A més, aquests col·lectius també estan organitzant una caravana, que han anomenat a Twitter sota el hashtag #CaravanaAvortament, per venir al país el pròxim dia 25 per sumar-se així a la manifestació convocada per l’entitat de Vanessa M. Cortés. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT