PUBLICITAT

El Sant Antoni més concorregut

  • El bon temps va acompanyar les escudelles d'Andorra la Vella, Escaldes i la Massana
E. A.
ESCALDES-ENGORDANY

Periodic
Els escaldencs es mengen l'escudella a les taules instal·lades a la plaça dels Dos Valires, ahir. Foto: TONY LARA

Tal com va passar diumenge a les parròquies d'Encamp i Canillo, el bon temps va ser la clau de l'èxit rotund de les escudelles de Sant Antoni que ahir es van repartir a Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i la Massana. Perquè, tot i que la tradició està molt arrelada entre la població i que cada any es reparteixen milers de racions de caldo i carn d'olla, el cert és que l'edició d'aquest any ha estat especialment concorreguda. El dia assolellat convidava, certament, a fer un dinar a l'aire lliure.

«Veig més gent que altres anys i això és, segurament, per aquest dia tan esplèndid que ens està fent», assegurava el cònsol de la Massana, Josep M. Camp, mentre feia cua –«és clar, com tothom!»–, plat de terrissa en mà. En aquesta parròquia de les valls del nord es van repartir més de 800 racions de la típica escudella, al costat d'un centenar de racions més d'escudella apta per a al·lèrgics i celíacs.

L'àpat popular a la plaça de les Fontetes, que va comptar amb la presència de les autoritats comunals i també dels ministres massanencs Claudi Benet i Pere López, va tenir lloc just després de la celebració dels Encants. En aquesta ocasió, la subhasta benèfica va estar animada pel Sisquet de cal Sinquede –personatge interpretat per l'actor Xavi Fernández– i va aconseguir recaptar 2.100 euros per a Càritas.

D'altra banda, l'Associació d'Amics del Pont dels Escalls va organitzar l'escudella d'Escaldes-Engordany per 28è any consecutiu. Uns 35 voluntaris van ser els encarregats de repartir entre 2.400 i 2.500 racions de caldo i vianda. El dinar es va fer a la plaça dels Dos Valires i va comptar amb la participació del cònsol Antoni Martí i la resta de consellers del Comú, així com del ministre Víctor Naudi.

Finalment, una setantena d'escudellaires, entre cuiners i ajudants, es van cuidar d'elaborar les 4.500 racions que es van distribuir a la capital. En aquesta 42a edició, la Confraria d'Andorra la Vella va fer el nomenament de quatre nous escudellaires de ple dret –tres homes i una dona–, que s'han guanyat el títol després de tres anys seguits darrere dels fogons.

A l'acte de la plaça Guillemó, hi van assistir la cònsol Rosa Ferrer i diverses autoritats comunals, a més del cap de Govern, Jaume Bartumeu; el síndic general, Josep Dallerès, i el subsíndic, Esteve López. El dinar va començar després de la benedicció a càrrec de mossèn Ramon Sàrries i la imposició de la cullera als flamants escudellaires.



Per a més informació consulti l'edició en paper.



Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT