PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Davant d’un gegant

L’FC Andorra es mesura amb l’Albacete Balompié, un dels descendits l’any passat, a l’estadi Carlos Belmonte

Per David Sansaloni

Morer condueix la pilota davant un jugador de l’Algesires en el darrer partit de l’FC Andorra a la lliga.
Morer condueix la pilota davant un jugador de l’Algesires en el darrer partit de l’FC Andorra a la lliga. | Algeciras CF

L’FC Andorra disputarà avui, a partir de les 21.00 hores la tercera jornada de la Primera RFEF Fotters, i davant tindran tot un històric com l’Albacete Balompié, que intentarà que els punts no surtin de la ciutat manxega amb un estadi Carlos Belmonte que comptarà amb els màxims aficionats locals possibles.


Els tricolor vénen d’unes setmanes intenses, on entre la primera i la segona jornada van tenir menys de cinc dies de descans, sense comptar el desplaçament. Amb això, la primera victòria davant el Linares a l’Estadi Nacional, i l’empat posterior, in extremis, en el Nuevo Mirador davant l’Algesires, han col·locat els d’Eder Sarabia tercers en la classificació amb quatre punts, i tan sols per darrere del Vila-real B i l’Atlético Baleares que són els dos equips que es mantenen imbatuts fins al moment i que es veuran les cares demà a les 12.00 hores. Just per darrere dels del Principat es troben equips com el Linense, l’Alcoià i el Nàstic de Tarragona, tots quatre equips empatats a punts i amb diferències mínimes pel que respecta a la diferència de gols.


D’altra banda, l’Albacete se situa a hores d’ara 10è amb tres punts, després de vèncer en la primera data al Castelló per 3-1 i, posteriorment, perdre davant l’Atlético Baleares per 4-1, el que demostra l’alt nivell que presenta aquest grup 2. Els manxecs, un conjunt amb passat a Primera Divisió i que va descendir la temporada passada després de quatre cursos en el futbol professional, presenten un estil de joc similar al de l’FC Andorra, amb molta cura de la pilota i una lluita incessant per mantenir la possessió i crear perill amb passades en profunditat. Tanmateix, la imatge mostrada pel conjunt de Rubén de la Barrera a casa és impol·luta, ja que en la primera jornada van a tot un exSegona Divisió com és el Castelló. «Necessitarem la nostra millor versió si volem puntuar o endur-nos els tres punts, ja que veurem un Albacete que voldrà refer-se de la darrera derrota, i més al seu estadi», va declarar l’entrenador tricolor, Eder Sarabia.


Pel que fa a la plantilla andorrana, Sarabia no podrà comptar amb l’encara sancionat Marc Aguado, ni amb el central Marc Pedraza, que va patir unes molèsties en l’últim partit d’entrenament que van disputar davant l’Atlètic Escaldes. De la resta estaran tots disponibles, però el dubte principal, tenint en compte el que va ocórrer la setmana passada, on la gent de refresc va ser clau en l’empat final, és amb quin 11 sortirà l’entrenador tricolor. La predilecció del basc per Dani Morer a la banda dreta és clara, ja que quan portava al país poc més de tres dies ja li va donar minuts contra el Linares, i posteriorment va ser titular davant l’Algesires. No obstant això, la gran actuació d’Héctor Hevel en la primera jornada, i el gol des d’uns 30 metres de la passada, incloent-hi la seva incidència en el joc, podria fer-lo tornar a l’11 titular.


En defensa tot indica que la dupla Riera-Vilanova costarà de moure, però Pastor ja està disponible i podria tenir minuts. Una mica més endavant, al migcamp, Martí Riverola no va tenir el seu millor dia al Nuevo Mirador i podria Rubén Bover tornar a ser la seva parella de ball. Finalment, a l’atac, Carlos Martínez és indiscutible, i el dubte serà si confiar de nou en Marc Fernández o bé donar l’oportunitat a David Martín, juntament amb Martí Vilà, que podria tornar al lateral esquerre en compte d’Eudald Vergés.


Aquesta serà la primera pedra d’importància per a l’FC Andorra, a causa del context històric del rival, i també servirà per treure conclusions sobre el desenvolupament de l’equip fora de l’Estadi Nacional. Davant l’Algesires ja es va veure com la pressió que va exercir el públic del Nuevo Mirador no va sentar del tot bé als andorrans i ara, en un estadi que ha viscut en primera persona la màxima categoria del futbol espanyol i inclús partits de la selecció espanyola, tindran l’oportunitat de demstrar que aquest conjunt també pot fer-se gran lluny de casa. Com a peces clau, l’Albacete compta amb jugadors com Rafa Gálvez, que actúa com a líder de la defensa, i dos cares noves arribades en aquest mercat estival. Per una banda està l’únic jugador originari d’Albacete amb que compta el club, el migcampista Fran Álvarez, i per l’altra el referent en atac i màxim golejador durant la pretemporada, Jordi Sánchez. 

 

El focus

 

Carlos Martínez: El davanter i màxim golejador la temporada passada, encara no ha tingut ocasió d’estrenar el seu caseller, tot i ajudar l’equip mitjançant un gran desplegament físic.

Martí Riverola: Anul·lat completament en l’últim partit davant l’Algesires, l’equip ho va notar massa i el migcampista ha de tornar a emergir com la bruixola del conjunt tricolor.

 

Fran Álvarez: És l’únic jugador de la província amb què compta l’Albacete. Perillós a pilota parada, el migcampista pot ocupar qualsevol posició dins la zona central.

Jordi Sánchez: El nou de referència. El davanter va ser el màxim golejador de l’equip durant la pretemporada i també va veure porteria en el darrer partit davant l’Atlético Baleares.

 

PUBLICITAT
PUBLICITAT