PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

«Tranquil·litat» i «il·lusió» en un nou curs marcat per la Covid-19

En total, l’escola andorrana arrenca amb 4.500 alumnes

Per El Periòdic

Infants de maternal de l’escola andorrana de Santa Coloma.
Infants de maternal de l’escola andorrana de Santa Coloma. | ANA

L’entrada a l’escola per part dels 2.000 alumnes de maternal i primera ensenyança de l’escola andorrana va estar marcada per la pluja, però es va desenvolupar amb completa normalitat, va explicar la directora de l’escola andorrana, Maite Casals. Aquest nou curs «comença amb la il·lusió de poder estar tots a les escoles i de poder estar tots al pati sense mascareta», va comentar la directora, assegurant que també es comença amb una mica de por i prudència per veure com arribaven els alumnes i per intentar ser el màxim de cautelosos. En aquest sentit, des de l’escola andorrana van celebrar que s’hagin flexibilitzat una mica les mesures respecte de l’any passat, i si pot ser, l’objectiu és poder «treure les mascaretes a les aules en un futur pròxim», va indicar Casals. En total, entre maternal, primera i segona ensenyança, batxillerat i formació professional hi ha 4.500 alumnes a l’escola andorrana. Així, avui retornaran a les aules els alumnes de primer cicle de segona ensenyança i el dilluns ho faran els de segon cicle de segona ensenyança i batxillerat. Cal recordar, que l’inici d’aquest curs 2021-2022 s’està fent de forma esglaonada, tal com va dictar el Ministeri de Salut, per tal de poder fer el cribratge als alumnes el primer dia de curs.


En aquest sentit, les principals novetats per aquest nou curs són el fet de poder estar sense mascareta en espais oberts i també el canvi dels grups bombolla. En espais oberts i al menjador s’ha ampliat els grups bombolla a tot un curs o cicles, i no per classe com l’any passat. «Això beneficia molt als alumnes perquè poden relacionar-se» i es pot complir aquest vessant socialitzador que té l’escola, va remarcar la directora. En la mateixa línia, el director l’escola andorrana de maternal i primera ensenyança d’Andorra la Vella, Sergi Muñoz, també va emfasitzar aquest vessant socialitzador i va afegir que els alumnes es troben molt il·lusionats i que les famílies encaren aquest nou curs amb molta tranquil·litat perquè «el que estem fent ara ja ho hem fet durant un curs sencer».


Pel que fa a possibles positius i confinaments, la directora Casals va explicar que seguiran els mateixos criteris que l’any anterior. Per aquest motiu es mantenen les mascaretes a les aules, «per no haver de confinar tota la classe», va comentar. A més, també va indicar que aules, docents i alumnes estan plenament adaptats a haver de fer classes telemàtiques. «Tenim les aules amb espais multimèdia i els alumnes amb dispositius per poder-los utilitzar», va especificar.


Cal recordar que ahir van retornar els alumnes de primera ensenyança de tots els sistemes educatius, els de sixième del sistema francès i tots els alumnes del British College i de la Universitat d’Andorra. Avui és el torn tant dels alumnes de primer cicle de segona ensenyança del sistema educatiu andorrà, com dels alumnes de segona ensenyança dels sistemes francès i espanyol. Ja de cara al dilluns vinent, iniciaran el curs els alumnes de segon cicle de segona ensenyança del sistema andorrà, els de batxillerat i també els de Formació Professional, segons l’ANA. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT