PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

El Sepblac resol que Banco Madrid no blanquejava

L’informe de 60 pàgines afirma que els controls eren «reals i seriosos»

Per El Periòdic

Una sucursal de Banco Madrid.
Una sucursal de Banco Madrid. | EL PERIÒDIC

El Servei de Prevenció de Blanqueig (Sepblac) d’Espanya va resoldre ahir que Banco Madrid, filial de Banca Privada d’Andorra (BPA), no blanquejava diners, donant així per tancada la investigació que es va obrir ara fa sis anys. D’aquesta manera, el país veí del sud no ha imposat finalment cap mena de sanció a l’entitat ni tampoc l’ha advertit de cap sanció penal. Segons va publicar el diari El Mundo, el Sepblac descriu en un informa d’una seixantena de pàgines que si bé és cert que el sistema de control de Banco Madrid tenia «carències», disposava dels filtres escaients i d’ençà de l’adquisició per part de BPA els procediments van millorar i s’havien implantat nous mètodes de seguiment.

Concretament, la resolució afirma que Banco Madrid «disposava de polítiques i procediments interns en matèria de prevenció de blanquig de capitals i finançament del terrorisme que eren objecte de millores contínues en els anys immediatament anteriors a la inspecció». És a dir, que l’entitat no va incórrer en «cap fet punible objecte d’infraccions greus» i es va dictaminar que no hi havia motius per sospitar-les.

El Sepblac també destaca que no s’hi van detectar riscs superiors als habituals del sector i que, malgrat que és possible que entrés algun cas anòmal, en general els controls eren «reals i seriosos». Aquesta línia, doncs, és similar a la que ja havien dictaminat tribunals espanyols anteriorment en què es va confirmar que Banco Madrid no blanquejava diners. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT