PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La FAA escull els atletes que disputaran els Jocs Esportius

El seleccionador nacional, Marcos Sanza, va comunicar la llista de seleccionats que participaran en els Mundials sub-15

Per El Periòdic

Duna Viñals (esquerra) en el podi.
Duna Viñals (esquerra) en el podi. | FAA

La Federació Andorrana d’Atletisme (FAA), a través del seleccionador nacional, Marcos Sanza, va comunicar la llista de seleccionats que participaran en els Jocs Esportius Escolars Mundials sub-15 que se celebraran de l’11 al 19 de setembre a Belgrad (Sèrbia).

Les escollides en categoria femenina han estat: Aroa Carballo (salt d’alçada i 300 tanques), Jana Rodríguez (triple salt i 400 metres), Alba Viñals (salt d’alçada i 400 metres) i Duna Viñals (salt de llargada i 300 tanques).

En categoria masculina: Iago Catena (salt d’alçada i 100 metres), Marc Núñez (salt de llargada i 1500 metres), Liam Pijuan (salt de llargada i 200 metres) i Joaquim Tomàs (llançament de pes i 100 metres). 

La delegació andorrana es completarà amb el Gerent i tècnic de la Federació Andorrana d'Atletisme, Kevin Poulet com a Cap de Delegació, i Guillem Dalmau com a entrenador. Els Jocs Esportius Escolars Mundials són una competició multiesportiva per a joves entre 13 i 15 anys organitzada per la Federació Internacional d'Esports Escolars (ISF). Es tracta d'un gran esdeveniment internacional per la promoció de l'esport i l'educació. A banda de les competicions esportives s'organitzen múltiples activitats per fomentar el desenvolupament dels joves des de valors com la inclusió social, la igualtat de gènere, la vida saludable, la no discriminació i la pau.

En aquesta edició hi participaran 2.500 joves de 42 països que competiran en 14 disciplines esportives. Quan el Ministeri de Cultura i Esports va obrir la porta a participar-hi, des de la Federació Andorrana d'Atletisme «no es va tenir cap dubte que calia fer un esforç per ser-hi presents». Per aquesta raó, el president, Josep Maria Missé, va voler expressar la seva satisfacció per la delegació que s'ha acabat configurant: «Una de les prioritats de la Federació ha de ser l'esport de formació i la promoció de l'atletisme escolar. Per això aquest any hem volgut donar rellevància al Campionat d'Andorra Escolar, i ara alguns dels joves que hi van participar podran viure una experiència única». El seleccionador també va voler fer valdre aquests Jocs: «Per aquestes nenes i nens conviure amb joves esportistes d'arreu del món serà fantàstic. Han de gaudir-ho al màxim, aprendre i carregar bateries per seguir progressant com atletes i persones els anys vinents».

PUBLICITAT
PUBLICITAT