PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Fitxatge ‘extra’

El MoraBanc sorprèn i incorpora el pivot Víctor Arteaga amb un contracte per als pròxims dos mesos

Per David Sansaloni

Víctor Arteaga celebra una jugada en un partit de la temporada passada davant el Joventut de Badalona.
Víctor Arteaga celebra una jugada en un partit de la temporada passada davant el Joventut de Badalona. | acb Photo / J. Pelegrín

El MoraBanc va anunciar ahir el fitxatge del pivot conquès Víctor Arteaga, de 29 anys i 2,12 metres d’alçada, que ha signat un contracte pels propers dos mesos. El jugador, que ha disputat les darreres cinc temporades amb el Movistar Estudiantes, ha participat en 181 partits a la Lliga Endesa, amb mitges de 5,9 punts i 3,4 rebots. La darrera campanya, en termes estadístics, va estar la millor de les que ha jugat a la màxima categoria espanyola, fent una mitjana de 6,8 punts i 4,9 rebots per partit.


Pel que fa a la seva situació, el nou jugador tricolor es va deslligar aquest estiu del Movistar Estudiantes i es trobava ajudant al Rio Breogán de Lugo, però amb el joc interior del club minvat per les lesions de manera preocupant, quedarà ara amb Tunde Olumuyiwa i Arteaga, a l’espera de la recuperació de Moussa Diagne i també de Nacho Llovet. 


La decisió pot sorprendre, ja que tothom creia que la plantilla va quedar tancada amb l’última incorporació. No obstant això, des de la direcció tècnica del club sempre s’ha incentivat el mateix discurs, basat a dir que si sortís alguna oportunitat de mercat, i sempre que l’equip ho necessités, s’aprofitaria, que ha estat l’ocorregut amb Arteaga, el qui si tot va bé passarà pel Poliesportiu com a temporer. 


D’altra banda, el nou fitxatge sembra els dubtes sobre el veritable estat de Moussa Diagne, qui comença a preocupar després d’haver passat una llarga temporada en blanc, i que ara torna a arrossegar molèsties, la recuperació de les quals, segons l’entitat, dependrà de l’evolució del mateix jugador. Al cas Diagne se sumen els delicats estats de Nacho Llovet i Tunde Olumuyiwa. Pel que fa a Llovet s’espera que el català torni a entrenar aquest pròxim dilluns, mentre que Olumuyiwa sembla haver deixat enrere les molèsties a l’esquena que va patir a causa d’un fort colp en el partit de pretemporada contra el Barça. Tanmateix, Conor Morgan i Mario Nakic tampoc van poder disputar els primers partits del període preparatiu, ja que ambdós arrossegaven molèsties als turmells, però ja se’ls va poder veure en els partits disputats a la Lliga Catalana. 


Amb aquest context, el MoraBanc s’ha vist obligat a augmentar el nombre d’homes en plantilla, encara que fos de manera temporal, per evitar els excessos de minuts en uns jugadors que tenen un calendari que es presenta molt exigent. «És un jugador que coneix bé la lliga i que en aquest moment ens pot ajudar molt en el dia a dia perquè arribarà en forma i ens podrà donar un resultat immediat», va exposar el general manager del club, Francesc Solana, mentre afegia que «Arteaga ja ha demostrat el que és capaç de fer a l’ACB, i és un home gran que ens anirà molt bé». El pivot, que a més ha estat internacional per Espanya en les finestres FIBA, podria participar demà en l’amistós que disputaran contra el Pau Orthez a Toulouse.

 

Els motius

 

Moussa Diagne: És el principal motiu. El club ja li ha donat descans per una setmana, ja que torna a arrossegar molèsties i es tem que torni a passar un altre període en blanc.

Llovet i Tunde: El primer, amb una lesió muscular a l’adductor dret, i el segon amb molèsties a l’esquena, ja s’han perdut algun partit i es vol minimitzar el risc per excés de minuts.

Morgan i Nakic: Ambdues cares noves ja van venir lesionats, i amb pocs minuts disputats i un calendari proper exigent, un home més pot incentivar la rotació.

PUBLICITAT
PUBLICITAT