Obligats a cedir

Andorra no pot amb Eslovènia després de quedar-se amb 10 al minut 52 i anul·lar-los un gol poc després

Per David Sansaloni

Izan Fernández intenta el tir en el partit d’ahir a l’Estadi Nacional davant Eslovènia. | Xavi Miró / FAF

La selecció d’Andorra sub-21 no va poder puntuar a l’Estadi Nacional davant Eslovènia en el partit referent als classificatoris per a l’Europeu (0-1).

El partit no va poder començar millor per als tricolor, que van demostrar un desplegament físic i tècnic molt superior a una Eslovènia que no acabava de sentir-se còmoda sobre la gespa. Els d’Eloy Casals van mostrar un joc centrat més en la pressió asfixiant i un joc directe utilitzant els dos extrems, però amb més inèrcia a combinar per banda dreta, amb Brian Pubill com a protagonista. Les poques aproximacions dels visitants en els primers minuts van ser ben resoltes tant pel capità, Eric Vales, com pel migcampista defensiu Pau Babot, que es va mostrar contundent tant en tasques defensives com en les pilotes aèries. En la davantera, tant Izan Fernández com Albert Rosas van lluitar cada pilota que se’ls presentava i van replegar juntament amb la resta de l’equip quan Eslovènia intentava proposar alguna jugada d’atac.

Tant va ser el domini local que en gairebé dos minuts els tricolor van tenir fins a tres ocasions. En la primera, cap al minut vuit, una centrada de Remolins va deixar sol Rosas, però la seva rematada amb cama dreta la va treure Turk, que tornaria a ser protagonista en la jugada següent, quan de manera àgil va rebutjar la rematada de Babot des de dins l’àrea petita. Finalment, Pubill va intentar el xut creuat un minut després, però va arribar massa forçat i la pilota es va perdre per línia de fons.
Mitja hora de partit li va costar als eslovens despertar, que van prémer l’accelerador en els darrers minuts creant un parell d’oportunitats, però sense massa perill. Amb el 0-0 es va arribar al descans, i Eslovènia semblava que sols tenia les armes d’aprofitar les pilotes parades, on comptaven amb l’envergadura d’alguns dels seus integrants. Tanmateix, la segona meitat va començar més igualada, però aviat se li complicarien les coses al seleccionador local quan l’àrbitre li va mostrar la segona targeta groga, i per tant la vermella, a Izan Fernández.

Amb 10 homes va haver de lluitar Andorra durant més de 30 minuts, i tot i això als tricolor se’ls va anul·lar un gol pocs minuts després. Amb la superioritat, Stojinovic va aprofitar els espais per fer el 0-1 amb una rematada de cap, i el marcador ja no es va moure més, tot i la lluita fins el final dels joves del combinat andorrà.