PUBLICITAT

ESCALDES-ENGORDANY

Aforament limitat i reserva prèvia per l’eucaristia de Meritxell

El concert ‘100 anys de l’himne’ serà al Centre de Congressos

Per El Periòdic

La Jonca i l’Onca en el concert de l’any passat.
La Jonca i l’Onca en el concert de l’any passat. | ANA

L’eucaristia central del Dia de Meritxell se celebrarà demà amb restriccions d’assistència de públic per tal de respectar els aforaments establerts pel Govern. Així, la celebració de la missa solemne, que tindrà lloc a les 11.00 hores de demà, estarà oberta a tothom amb reserva prèvia. S’ha posat a disposició un mecanisme de reserva d’invitacions a través de les parròquies i del mateix Santuari, i els rectors de cada parròquia han posat a disposició invitacions. En aquest sentit, des del Bisbat d’Urgell informen que es mantindran les distàncies i que els assistents hauran de dur la mascareta. A més, l’aforament ha quedat limitat a menys places de les habituals.

Com a mesures addicionals, els assistents seguiran un circuit de sortida del temple que faciliti la salutació final al copríncep al claustre. El Santuari estarà obert des de les 07.00 hores i tancarà a mitjanit. La visita individual a la Mare de Déu quedarà interrompuda per les celebracions eucarístiques de les 09.00, 11.00 i 19.00 hores.

La missa solemne serà presidida per l’arquebisbe d’Urgell i copríncep episcopal, Joan-Enric Vives, i concelebrada pels sacerdots de les Valls d’Andorra. A més, comptarà amb l’assistència de les autoritats andorranes i el Cor dels Petits Cantors d’Andorra. A l’acte es cantarà l’himne d’Andorra, estrenat en la Coronació de la Mare de Déu ara fa 100 anys. Amb el motiu del centenari, la corona amb la qual la Mare de Déu fou coronada serà presentada pels joves d’AINA el vespre del dimarts dia 7 de setembre. Concretament, serà un acte al Santuari en el qual es llegirà la crònica de la coronació, després es farà una lectura de poesies sobre la Mare de Déu i una posterior eucaristia celebrada pel mossèn Ramon Rossell, rector del Santuari. 

En un altre ordre de coses, el concert 100 anys de l’himne andorrà, que se celebrara demà coincidint amb la festivitat de Nostra Senyora de Meritxell, canvia d’ubicació. Inicialment s’havia previst dur a terme el concert als jardins de Casa de la Vall, però amb la finalitat d’oferir més entrades i augmentar la capacitat s’ha decidit traslladar l’acte al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, segons va informar ahir el Govern. Tanmateix, es manté l’hora d’inici del concert, a càrrec de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA), a les 20.00 hores, amb la col·laboració d’Enric Bartumeu al piano, i de Casi Arajol que explicarà la història de l’himne.

Així doncs, des d’ahir mateix s’han posat a disposició de la ciutadania 40 entrades més, que es poden aconseguir gratuïtament a la pàgina web del ministeri de Cultura i Esports (www.cultura.ad). Des del Govern recorden que per accedir al concert és imprescindible la reserva prèvia a causa de la limitació de places per poder garantir les mesures sanitàries contra la Covid-19. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT