PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘Sito’ Español assoleix la segona posició a Granada

El pilot de l’ACA Esport és líder provisional del Trofeu d’Espanya-2RM

Per El Periòdic

La dupla Sito-Que durant el Ral·li ciutat de Granada.
La dupla Sito-Que durant el Ral·li ciutat de Granada. | FotoEsport

Àlex Sito Español i Marc Que, van disputar la seva primera prova formant tàndem al volant del Renault Clio Ral·li 5, competint en el Ral·li de terra ciutat de Granada, cinquena prova de la Copa d’Espanya de l’especialitat, que tenia en la localitat de Maracena el centre neuràlgic de la competició. L’experiència va resultar positiva, i és que la nova dupla de l’ACA Esport va completar el ral·li en la segona posició entre els vehicles de dues rodes motrius (2RM), després d’una dura jornada en les sempre complicades pistes andaluses. A manca de la confirmació oficial, una vegada disputades les cinc primeres proves del Trofeu d’Espanya del CERT-2RM, Espanyol encapçala la classificació provisional del certamen amb 74 punts, un d’avantatge sobre Francisco Montes (73 punts).


El ral·li es va iniciar (seccions 2 i 3) amb incertesa, i és que la dupla va tenir problemes de visibilitat en la primera especial, a causa de la pols dels rivals que els precedien. En total van perdre 25 segons respecte als més ràpids i es van veure desplaçats d’inici a la 16a posició. A partir d’aquest instant la situació va millorar, i Sito va mantenir la calma aconseguint una recuperació immediata. En la següent especial es van situar en la segona posició, mentre que en la que tancava la primera part del ral·li van ser els més ràpids entre els vehicles de 2RM, i en la general del ral·li ja es van situar en la segona posició, a 22 segons del líder, Aritz Iriondo.


En la continuació (seccions 4 i 5), la lluita entre Iriondo i Español es va veure truncada per un problema en la mecànica del pilot de l’ACA. «En el primer pas pel tram D s’ha trencat un caragol que ha provocat que la suspensió posterior deixés de funcionar, fent-nos perdre més de 30» i l’opció de continuar lluitant pel triomf», va explicar Español. Malgrat l’incident, Sito-Que, ho van continuar intentant, però sense la convicció de l’inici de la tarda. «Estem molt contents amb el resultat, i continuarem treballant per a seguir millorant», va dir el de l’ACA.

PUBLICITAT
PUBLICITAT