Amb el guió establert

Andorra no pot amb Anglaterra al mític estadi de Wembley en un partit que va seguir l’esquema previst

Per David Sansaloni

Sánchez disputa la pilota amb Henderson durant el partit d’ahir davant Anglaterra al Wembley Stadium. | Pedro Salado / FAF

Andorra no va poder rascar cap punt a Wembley en el partit referent a la cinquena jornada de la fase de grups de les European Qualifiers, en un duel on els tricolor es van veure les cares amb la selecció d’Anglaterra, actual subcampiona d’Europa.

Cap sorpresa en una trobada on es va veure exactament el que es preveia: els homes de Koldo Álvarez de Eulate tancats al darrere, intentant defensar-se de les escomeses angleses, mentre que els locals ho van intentar una vegada i una altra. La possessió va mostrar el que va ser la dinàmica del partit, i és que al final de la primera part va ser de 90% a favor dels de Southgate i un 10% per als tricolor. No obstant això, es va veure una selecció d’Andorra molt ben ordenada, intentant cobrir cada metre del terreny de joc per fer més complicada la feina dels seus rivals. Amb una línia defensiva formada per cinc homes, els andorrans van ser clars en la seva idea de joc, i fins i tot, a mesura que van anar passant els minuts, els 11 integrants tricolor es van desgastar fins no poder més en les tasques defensives. Quasi 20 minuts va tardar Anglaterra a obrir el marcador, que es va presentar amb un equip completament nou del que s’havia vist fins al moment. Lingard va ser l’autor de l’únic gol dels primers 45 minuts, i amb la represa es va poder veure un combinat anglès cada vegada més desesperat davant la manca de finalització sobre la porteria defensada per Josep Gomes.

Tant va ser així que, d’un cop, al terreny de joc van entrar Kane, Grealish i Mount, per intentar augmentar l’olfacte golejador dels locals. Poc van tardar aquests jugadors a fer el que millor saben, i en el 72 Mount va provocar un penal que posteriorment va transformar Harry Kane en el 2-0. Amb aquest punt d’inflexió, Andorra va sortir de la seva àrea i els espais van anar fent-se més grans. El context el va aprofitar Lingard, que amb cama dreta va xutar pegat al pal per fer el seu doblet, i ja a les acaballes Saka va rematar una centrada per establir el 4-0 definitiu. Els tricolor van saber aguantar les envestides angleses amb efectivitat durant gran part del partit, mostrant una bona imatge sobre la gespa i rebent en finalitzar el reconeixement del públic que va assistir ahir a la tarda al Wembley Stadium.