PUBLICITAT

El ministre d’Exteriors de Xile visita Andorra

Coincidència sobre el paper del multilateralisme per fer front als reptes

Per El Periòdic

Maria Ubach i Andrés Allamand a l’edifici administratiu.
Maria Ubach i Andrés Allamand a l’edifici administratiu. | SFGA/CESTVE

La ministra d’Afers Exteriors, Maria Ubach, va rebre ahir a l’edifici administratiu al ministre de Relacions Exteriors de Xile, Andrés Allamand, on ambdós van mantenir una reunió de treball per tractar diferents àmbits de la cooperació bilateral i multilateral. La visita, la primera d’un ministre de Relacions Exteriors xilè al Principat, s’emmarca en el 25 aniversari de l’establiment de relacions diplomàtiques entre Xile i Andorra.
En la trobada, Ubach i Allamand van compartir la situació sanitària a Andorra i a Xile generada per la pandèmia del coronavirus SARS-CoV-2. Els dos ministres van coincidir a ressaltar el paper del multilateralisme com a eina per fer front a reptes actuals en matèria de salut i medi ambient. Ambdós ministres van posar de relleu la importància de Conferència Iberoamericana per fomentar la cooperació en la regió. 
Pel que fa a l’àmbit financer, Ubach va traslladar a Allamand l’agraïment del Govern d’Andorra per la recent confirmació de Xile per iniciar les negociacions per a la signatura d’un Conveni de no Doble Imposició (CDI). Unes converses que es van iniciar a mitjans de l’any 2020 a proposta del Ministeri de Finances andorrà i que ara fructifiquen amb la voluntat compartida d’assolir un CDI en relació amb els impostos sobre la renda, sobre el patrimoni i per a la prevenció de l’evasió i elusió fiscal entre ambdues parts. Aquest acord reforçarà els vincles ja existents entre el Principat i el país sud-americà. Sobre l’obertura econòmica, Ubach va ressaltar l’important paper de Xile com a actor regional a Amèrica Llatina, i alhora en l’àmbit internacional, pel que fa a l’emprenedoria i les startups. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT