Regust agredolç

L’FC Andorra aconsegueix remuntar un 2-0 i treure un punt del Nuevo Mirador en un partit d’alta intensitat

Per David Sansaloni

Eudald Vergés treu la pilota jugada en el partit d’ahir davant l’Algesires
Eudald Vergés treu la pilota jugada en el partit d’ahir davant l’Algesires | @FCANDORRA

L’FC Andorra va sortir ahir del Nuevo Mirador amb un regust agredolç. Els tricolor van aconseguir remuntar un 2-0 en contra davant l’Algesires CF, en un partit marcat per la intensitat d’ambdós conjunts i la mala sort amb què van començar els del Principat.

El duel no va poder començar pitjor per als homes d’Eder Sarabia. Tot i controlar el joc d’una manera clara, amb la idea de mantenir la possessió i ofegar el seu rival dins la seva àrea, una jugada d’infortuni va donar com a resultat l’1-0 al Nuevo Mirador. Mitjançant un tret de falta, a pilota parada, Tomàs Sánchez va col·locar la pilota de tal manera que el rebuig acabava entrant dins la porteria de Nico Ratti, establint el primer gol al lluminós i amb tan sols quatre minuts transcorreguts.

No obstant això, semblava que l’FC Andorra optava per seguir amb la idea inicial de jugar la pilota des del darrere, però amb imprecisió en l’última passada. L’Algesires va seguir amb la seva tàctica, que es va basar a aprofitar les errades dels visitants i combinar ràpidament amb els seus davanters, provocant en moltes ocasions les segones jugades. Va ser en una d’aquestes on una pilota enverinada que va voler rebutjar Vilanova, va pegar en Riverola i a punt va estar de suposar el 2-0 de no ser perquè Ratti va volar per rebutjar a córner. Tanmateix, tan sols un minut més tard el porter tricolor va tornar a ser protagonista en una doble jugada, on ell mateix va errar una passada que va anar a parar als peus de Robin, que amb cama dreta va disparar i, amb les cames, el porter tricolor va esmenar la seva errada. La pressió local es va multiplicar si es té en compte els crits d’ànim per part de tots els aficionats de l’Algesires que es van desplaçar a l’estadi, i aquest suport va ajudar perquè, en una jugada aïllada, Tomàs posés una bona centrada amb cama esquerra que va anar directa al cap de Gonzalo Almenara, i amb un subtil gir va batre Ratti establint el 2-0 en el marcador quan corria el minut 23.

Aquesta segona anotació va ser una gerra d’aigua freda per als andorrans, que van veure multiplicada l’efectivitat dels seus rivals. D’altra banda, la gespa del Nuevo Mirador semblava no ajudar massa al conjunt del Principat, ja que veien zones descuidades on a la pilota li costava anar arran de sòl. Tot i això, el joc dels andorrans no va canviar, i tècnicament parlant van ser molt superiors a l’Algesires, però amb molta menys efectivitat. En els darrers minuts Marc Fernández per banda esquerra i Morer per banda dreta ho van intentar, també sense sort. El primer, amb una bona cavalcada, va aconseguir quedar-se cara a cara amb Ivan Crespo, però va trigar massa a efectuar el tir i els centrals van rebutjar a córner. Per la seva part, Morer, que va ser l’home destacat dels tricolor durant els primers 45 minuts, tampoc va trobar porteria tot i intentar combinar amb Altimira o Carlos Martínez, aquest últim minvat enormement per la pressió de la defensa rival. Amb el 2-0 es va arribar al descans, i els d’Eder Sarabia necessitaven canviar el xip si volien treure algun punt de la localitat gaditana.

Una vegada va començar la segona meitat, els que ahir van vestir-se de groc van intentar accelerar el ritme mentre sortien amb la pilota jugada, però una vegada i una altra es van trobar amb la manca d’efectivitat en els últims metres. Tan clar ho va veure Eder Sarabia que va començar amb els canvis, sent Vilà, Martín i Hevel els primers a entrar al terreny de joc, i va ser tot un encert. Quan feia poc més de cinc minuts que estava sobre la gespa, en una jugada aïllada Héctor Hevel va conduir la pilota des del centre del camp i, quan faltaven 30 metres per arribar a la porteria rival el tricolor es va treure un tir potent amb cama esquerra que va entrar per l’escaire de la porteria defensada per Crespo, materialitzant el 2-1. Amb l’equip tirat cap endavant, en el minut 78 Carlos Martínez va tenir l’empat, amb la mala sort que el seu xut va pegar en Hevel i va sortir desviat. Tot feia indicar que el 2-2 estava cada vegada més a prop, i així va ser.

Sarabia va donar entrada també a Bover i Enri, i va ser aquest últim qui, en el 89 de partit, va espentar la pilota a porteria buida, després de rebre la passada de Carlos Martínez, que es va quedar sol cara a cara amb el porter i va decidir cedir el gol al seu company. Amb el 2-2, l’àrbitre va decidir que no quedava temps per a més i l’FC Andorra va evitar la derrota, aconseguint un punt molt valuós.