PUBLICITAT

El editors del país estaran presents a la Fira del Llibre del Pirineu

Organyà acollirà un gran nombre de presentacions literàries

La Fira del Llibre del Pirineu té lloc aquest cap de setmana a Organyà.
La Fira del Llibre del Pirineu té lloc aquest cap de setmana a Organyà.

La Fira del Llibre del Pirineu està d’aniversari. Des d’avui i fins diumenge, l’esdeveniment celebra la seva 25a edició. Al llarg dels tres dies, Organyà acollirà un gran nombre de presentacions de novetats literàries d’autors pirinencs o de temàtica pirinenca, que s’han publicat al llarg dels darrers 12 mesos. Tot plegat, complementat amb diverses activitats culturals i amb un reconeixement als qui han fet possible el creixement de l’esdeveniment, segons informa RàdioSeu.
La Fira s’inaugura avui, a les 7 de la tarda a l’Escenari de la Plaça, amb la presència de Josep Rull. L’exconseller de Territori de la Generalitat presentarà el seu llibre 1 dia d’ocubre i dos poemes: quan l’esperança venç la por, en què narra les seves vivències primer al capdavant de l’1-O i després com a pres polític. Una presentació que, a més a més, arribarà poques setmanes abans de la inauguració del túnel de Tres Ponts, que Rull va impulsar en la seva etapa com a conseller. Més tard, a les 22.00 hores de la nit, el club de lectura Terra Escrita farà una lectura dramatitzada. I a les 23.00, Arnau Obiols i l’Escola de Teatre de la Seu, amb la direcció de Joel Pla, presentaran un espectacle inspirat en la col·lecció de llibres Viatge Universal pel Pirineu, de Joan Obiols.
Dissabte, l’activitat començarà a les 10.00 del matí, amb l’obertura de les parades de les editorials i llibreries participants. Enguany hi prenen part l’Associació d’Editors d’Andorra (Editorial Andorra, Límits, Anem Editors i Aloma), Roser Guix, Voliana, Edicions del Pirata, Llibreria Purgimon, Pagès Editors, Editorial Piolet, Alpina, Llibreria Horitzons, Garsineu, Salòria, Tradillibreria, Sidillà, Ònix, Sàrria de Llibres, Lletra Impresa, Cuscusian’s, Àgilment i el musicòleg Artur Blasco. A la mateixa hora, Extremòfils oferiran una primera actuació de música de muntanya.
La primera sessió de presentació de llibres (10.30 hores) permetrà conèixer les obres Boscúria (Miquel Bassols), Rates de biblioteca (Sebastià Bennasar), 30 varietats tradicionals de l’Alt Pirineu i Plantes Silvestres III (Col·lectiu Eixarcolant), La Terreta i Serra de Sant Gervàs (Juan Carlos Borrego), La mare dels ous! (Roser Guix), Gran és la negra nit (Domènec Ferran) i Alrededor de la mente (Montse Ríos). Paral·lelament, La Tribu Juganera explicarà Nous contes del Pirineu a l’escenari del carrer del mig.
A les 12 del migdia, es presentaran els llibres Dones, arbres i poesia (Marta Pérez Sierra i Margalida Capellà), Aigua Tèrbola (Concepció G. Maluquer), Sort - Tel-Aviv (Josep Calvet), Xiula la mort (Jaume Albert Ollé), Carlemany i Andorra (Oliver Vergés), La Cerdanya de 1603 (Lluís Obiols i Erola Simon), Els Set Pecats Capitals (Joan Descals i Mireia Juanola) i La màgia del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici (Montse Subirana). Al migdia, al carrer del Mig, també es podrà veure l’audiovisual Els records de la Fira del Llibre del Pirineu i la presentació del conte Un drac a la vall d’Enclar (Jaume Prat). A més a més, a 2/4 de 2, a l’escenari principal hi haurà un vermut literari amb el periodista i escriptor Xavier Bosch, autor de l’Homilia Laica d’enguany.
La tarda de dissabte començarà a le 16.30 hores amb noves actuacions de La Tribu Juganera i Extremòfils. A les 17.00, es presentarà el llibre Les noves Homilies d’Organyà, que aplega les 16 homilies laiques presentades fins ara a la Fira del Llibre del Pirineu, amb un llistat d’autors de primer nivell. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT