PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Llenguatge musical per adults a l’escola de les Valls de Nord

A més, també s’han adquirit jocs i instruments de percussió per als tallers dels més petits

El conseller de Cultura de la Massa, Guillem Forné, i el coordinador del centre, Juli Barrero.
El conseller de Cultura de la Massa, Guillem Forné, i el coordinador del centre, Juli Barrero. | Departament de Comunicació de la Massana

Els comuns d’Ordino i la Massana continuen amb la seva ferma aposta per fer evolucionar l’Escola de Música de les Valls del Nord, perquè sigui un centre viu i dinàmic.  En paraules del conseller de Cultura de la Massana, Guillem Forné, «Tot i que mantenim els estudis reglats, donem molta importància a l’aprenentatge més informal, volem ser el gresol de descoberta de nous instruments i de fer aflorar sensibilitats musicals». 


 Aquesta vocació de l’Escola per  obrir el món del llenguatge musical a tots el públic es manifesta en l’organització d’aquests nous cursos, que estaran dividits en dos grups cadascun, ja que «hem preparat un programa específic per cada edat, potenciant el joc i les experiències sensorials d’una forma lúdica, intuïtiva i orgànica», va afirmar el coordinador del centre de les Valls de Nord, Juli Barrero.
 Una de les principals novetats d’aquest nou curs és la incorporació de les classes de llenguatge musical per a adults, amb un plantejament totalment pràctic, per a totes  aquelles persones que vulguin refrescar coneixements musicals, o vulguin aprendre a llegir una partitura, però defugint els estudis reglats. Per tant, aquesta nova formació per a adults suposa un punt de sortida alternativa per endinsar-se dintre del llenguatge musical. 


 Pel que fa als instruments, s’incorpora la guitarra elèctrica, que completarà l’oferta existent. Un instrument, cada cop, més demandat i amb una oferta escassa tenint en compte els estudis tradicionals del món de la música.


D’altra banda, també s’ha realitzat un esforç per adquirir més jocs i  instruments, sobretot de percussió, per als tallers dels més petits, a partir dels cinc anys, perquè es diverteixin al màxim mentre aprenen del llenguatge musical. Les classes donaran el seu tret de sortida aquest any el 13 de setembre, dues setmanes abans de l’habitual. 


De totes maneres, el centre mantindrà una política de mantenir obertes les inscripcions en qualsevol moment del curs perquè tothom s’hi pugui apuntar en el moment del curs que desitgi. 


A més, està previst que a l’Escola de Música de les Valls del Nord durant tot l’any es realitzen tallers de curta durada i també propostes musicals que aniran més enllà de les instal·lacions del centre.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT