PUBLICITAT

Salut preveu administrar unes 200 terceres dosis dels vaccins

El Govern fa una crida perquè es vacunin els menors de 16 anys

Per El Periòdic

El Govern fa una crida perquè es vacunin els menors de 16 anys
El Govern fa una crida perquè es vacunin els menors de 16 anys | SFGA

El Ministeri de Salut té previst administrar aproximadament 200 terceres dosis als residents dels centres sociosanitaris que no hagin patit la Covid-19 i a les persones en procés de diàlisi, immunodeprimits o en trasplantaments. Ho va explicar ahir a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres la secretària d’Estat de Salut, Helena Mas, que va manifestar que dimarts ja es van administrar 30 terceres dosis al centre Salita, durant la jornada d’ahir s’estaven administrant vaccins a Sant Vicenç d’Enclar i al Cedre i a partir d’avui, a la residència Clara Rabassa. «És una dosi de reforç i l’administrem quatre mesos després de la segona vacuna per ampliar la immunització», va dir. I va apuntar que a les persones immunodeprimides, a les quals es considera que l’eficàcia de les dues primeres dosis és menor que en altres rangs de població, se’ls inocularà al llarg dels pròxims dies.
 Quant al vaccí utilitzat per a les terceres dosis, Mas va manifestar que Salut està utilitzant una vacunació heteròloga, és a dir, mixta en funció de les solucions farmacològiques de les quals disposa el ministeri. «Diversos països ja ho han fet i no s’ha evidenciat cap problema», va afegir. A més, en referència a la possibilitat d’ampliar la tercera dosi a altres col·lectius, la secretària d’Estat ha asseverat que l’encarregat d’avaluar els sectors de població que són susceptibles de rebre una tercera dosi és el comitè, però va asseverar que «ara mateix només es planteja per aquests col·lectius i no estem duent a terme cap acció per fer-ho extensiu a tota la població vacunable». Mas també va informar que s’han començat a convocar als joves d’entre 12 i 15 anys per vacunar-los a partir del pròxim 9 de setembre. La secretària d’Estat va incidir que fins avui dia hi ha unes 801 joves inscrits a la plataforma de vacunació, el que suposa un 30% del total d’aquest rang de població. En relació amb el desenvolupament de la campanya d’immunització, va assenyalar que fins al moment s’han inoculat 95.946 vacunes, 50.924 de les quals corresponen a primeres dosis i 44.992 a segones. I va afirmar que més de dues terceres parts de la població vacunable, un 76,2%, ja ha rebut una primera injecció. En aquest sentit, Mas va dir que a hores d’ara el Govern encara disposa de suficient estoc de vaccins per immunitzar a tota la població que ho vulgui i va recordar que Andorra es troba dintre del projecte Covax i que, periòdicament, va rebent més solucions farmacològiques.
En referència a l’evolució de la pandèmia al país, Mas va exposar que en les darreres hores s’han detectat 13 nous positius per coronavirus, una xifra que eleva el nombre total de persones infectades des de l’inici de la crisi sanitària a 15.046 i ara com ara hi ha 54 positius actius. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT