PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Andorra entrega el document tècnic de candidatura a la FIS

L’entitat internacional examinarà el dossier i avaluarà la capacitat del país

Per El Periòdic

Representants de la candidatura i de la FIS, ahir a l’Avet.
Representants de la candidatura i de la FIS, ahir a l’Avet. | Irene Casasayas

Andorra va entregar ahir, via telemàtica, el qüestionari que sol·licita la Federació Internacional d’Esquí (FIS) a tots els candidats que figuren en la cursa per demostrar la seva capacitat i vàlua per acollir el segon esdeveniment més imponent del món de la neu, després dels Jocs Olímpics: els Campionats del Món d’esquí alpí de l’any 2027. El document, treballat durant l’últim any per l’oficina tècnica que encapçala el director general de la candidatura, David Hidalgo, i la Federació Andorrana d’Esquí (FAE), resol en 158 pàgines més de 100 preguntes de 20 apartats de les diferents àrees especialitzades de l’organització.


A partir d’aquí, els diferents experts i consellers de la FIS examinaran i analitzaran els dossiers tècnics dels aspirants als mundials del 2027 entre els quals també consten l’estació suïssa, Crans Montana, l’alemanya Garmisch-Partenkirchen i la noruega, Narvik. Un cop rebut el qüestionari, en el marc del congrés FIS de finals de setembre, els candidats es reuniran amb els tècnics de les diferents àrees de l’ens internacional per avaluar i ampliar la informació de cada seu. A finals de maig, la localitat portuguesa de Villamoura acollirà el congrés anual de la FIS on els 17 membres amb dret a vot de l’ens internacional determinaran la seu escollida.


Hidalgo va explicar que l’entrega del dossier «és una de les fites importants» de l’any de preparació que «encarem amb molta il·lusió i amb màxim respecte pels nostres rivals. La candidatura és sòlida, solvent i innovadora, i intentarem que valorin tots aquests aspectes diferencials. Som un petit país amb un gran projecte», va dir el responsable. Per la seva part, el gerent de la FAE, Carles Visa va assegurar que és «un projecte estrella, i és important que la base d’Andorra s’impregni de competició», mentre afegia que «el document presentat és molt complet, hem fet la feina bé i hem de seguir lluitant fins al final. Tot el recorregut viscut fins aquí ha estat ben valorat per la FIS». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT