PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Dos ponents més a la reunió de poble contra el laboratori

L’acte se celebra aquesta nit al Centre de Congressos d’Ordino

Per El Periòdic

El el professor Bernard La Scola, un dels nous ponents anunciats.
El el professor Bernard La Scola, un dels nous ponents anunciats. | La Provence

La reunió de poble organitzada per la Plataforma Ciutadana al dret a la informació referent a la instal·lació d’un laboratori BSL3 a Ordino tanca el panell de ponents amb la incorporació de dos experts francesos: el professor Bernard La Scola i l’advocada Maître Virginie de Araujo Recchia. 

La Scola és responsable del laboratori de bioseguretat P3/NSB3 a l’IHU Meditérranée Infection de Marsella, actualment un dels laboratoris BSL3 més grans d’Europa. Per la seva banda, l’advocada de Araujo Recchia és especialista en Dret internacional, Dret de negocis i Fiscalitat, i participarà per tractar els aspectes jurídics i de sostenibilitat financera del pacte signat entre el Govern i la companyia catalana Grifols. Ambdós compareixents participaran a la reunió mitjançant els suports telemàtics, tot i que cal recordar que la jornada se celebrarà presencialment a la Sala La Cortinada del Centre de Congressos d’Ordino, a partir de les 21.00 hores.

D’aquesta manera, els dos experts francesos tanquen el panell de conferenciants, que també comptarà amb els ja anunciats prèviament: l’exrectora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Margarita Arboix, i el catedràtic del departament de Bioquímica i Biologia Molecular de la UAB, el doctor José Aguilera. Tots plegats debatran sobre les inquietuds que la ciutadania ha fet arribar a la plataforma, tal com van fer saber ahir els representants de la plataforma mitjançant un comunicat de premsa. A més, a la reunió també hi participaran el conseller al Comú d’Ordino, empresari i impulsor de la plataforma, Enric Dolsa, la consellera general Carine Montaner, i la biòloga i farmacèutica especialista en toxicologia ambiental i clínica, presidenta de l’Institut de Drets Humans d’Andorra, Elisa Muxella, actuant en representació del moviment ciutadà AD.HOC. «Aquest vespre estarem en disposició de posar de manifest els dubtes i neguits que ens genera la implantació d’un laboratori d’aquestes característiques al nostre país», va declarar Dolsa, que també va aprofitar per «agrair la disposició de tots els experts confirmats que aportaran una visió objectiva a les principals preocupacions que molts compartim». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT