PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ordino fa extensible l’abonament de 30 euros al bus comunal

Choy espera una bona acceptació, com ja va passar amb la reducció de tarifes

Per Alba Llacuna

El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, baixant del bus.
El cònsol major d’Ordino, Josep Àngel Mortés, baixant del bus. | Arxiu ANA

El Comú d’Ordino habilitarà que els usuaris que disposin del nou abonament mensual de transport públic puguin utilitzar de manera gratuïta el bus parroquial. La subscripció general al transport públic del país per un import de 30 euros entrarà en vigor avui, 1 de setembre, i els posseïdors d’aquest títol podran fer ús del bus parroquial sense la necessitat d’adquirir un bitllet.

En aquest sentit, la cònsol menor de la parròquia, Eva Choy, va recordar que a Ordino «les tarifes del bus parroquial ja eren molt econòmiques, a 0,20 euros el bitllet» i que des de la corporació comunal «mai s’ha tingut una finalitat recaptatòria amb els busos». En aquest sentit quan van veure les tarifes de les línies nacionals «ens hem volgut sumar a l’esforç que ha fet el Govern i mirar de contribuir a fomentar l’ús del bus». Una iniciativa que, com ja va succeir quan es van posar les tarifes a 20 cèntims, tingui una bona acceptació i es vegi augmentat el nombre d’usuaris. A més, va reiterar que la combinació d’horaris entre les línies comunals i parroquials és bona i que seguiran en la mateixa línia com fins ara.

La corporació vol continuar apostant per l’ús del transport públic i avançar al màxim cap a la sostenibilitat alineant-se amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats a l’Agenda 2030 i en particular a l’article 11. Els titulars dels abonaments del Bus Lliure, la Targeta Magna i Blava també tindran l’accés gratuït.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT