PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Sportiva Andorra Trail espera uns 200 participants en la tercera edició

L’esdeveniment comptarà amb tres etapes exigents i un pròleg nocturn que començarà aquest divendres

Per David Sansaloni

Els representants de l’organització, del comú escaldenc i el corredor Arnau Comas (dreta) durant la presentació de l’Andorra Trail.
Els representants de l’organització, del comú escaldenc i el corredor Arnau Comas (dreta) durant la presentació de l’Andorra Trail. | EL PERIÒDIC

L’Sportiva Andorra Trail donarà el tret de sortida a la seva tercera edició aquest cap de setmana, i l’organització s’ha marcat com a objectiu superar els 200 participants, tal com es va explicar en la presentació que va tenir lloc ahir al Parc de la Mola d’Escaldes-Engordany. 


L’esdeveniment ha anat creixent en volum cada any, ja que dels 90 del primer estiu es va passar als 170 de l’any passat, però, no obstant això, el representant de VSL Sport, organitzadors de la cursa, Gerard Riart, va comentar que «estem estudiant traslladar l’Sportiva Andorra Trail cap al 20 de setembre, ja que molts corredors ens han comentat que just aquesta setmana tornen de vacances i és un recorregut molt exigent per fer-lo amb una preparació curta». Si es consuma, aquest canvi de cara a la quarta edició, la xifra d’inscrits podria superar els 300.


Pel que fa a la competició, aquest any es donaran una sèrie de novetats. A banda de la tradicional cursa en parelles, també es podrà fer en solitari.  D’altra banda, es passa de dues a tres etapes, amb un pròleg nocturn que tindrà lloc el divendres, i que constarà de cinc quilòmetres, obert a totes les edats i on transcorrerà per la zona d’Engordany, passant pels Vilars, les capelles de Sant Romà i Sant Joan, Can Diumenge i acabant a la plaça Coprínceps. El conseller d’Esports de la parròquia escaldenca, Josep Badia, va posar en relleu que «la cursa mostrarà unes vistes impressionants de la parròquia, especialment de nit». A més a més, Badia va celebrar «el creixement de participants i que es vagin fent activitats com aquesta indica una certa recuperació de la normalitat».


Quant a la segona etapa, la de dissabte, aquesta serà de més envergadura i als 29 quilòmetres de recorregut cal sumar-hi un total de 2500 metres de desnivell positiu, amb sortida a Escaldes i arribada a Sant Julià de Lòria. La consellera d’Esports del comú lauredià, Diana Sánchez, va destacar que el comú «aposta per aquesta cursa, que ens aporta energia i esport». Finalment, la competició clourà el diumenge, amb una etapa de 33 quilòmetres, que portarà els corredors des de Sant Julià fins a Escaldes, passant pel Bony de la Pica i pujant fins al Pic de Carroi, acumulant 2.000 metres de desnivell positiu.

El corredor de l’Sportiva Arnau Comas va valorar que «es tracta d’una cursa molt bonica que passa per uns paisatges espectaculars que moltes vegades no coneixem ni els que vivim a prop». L’organització va recordar que la prova és puntuable en el circuit IRTA, per la UTMB i també per la Copa d’Andorra. Les inscripcions romandran obertes fins al dimecres, i ja hi han confirmats corredors de set nacionalitats diferents. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT