PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Ral·li turístic a Terol entre fills i pares amb vehicles clàssics

La sortida tindrà cinc etapes distribuïdes del 4 al 8 de setembre

Exposició de l’associació de vehicles antics
Exposició de l’associació de vehicles antics | El Periòdic

Diferents conductors però mateixos vehicles i esperit. Aquesta és la sensació que l’Associació andorrana de Vehicles Antics vol rememorar. Tornar a viure els ral·lis turístics que realitzaven els socis de l’entitat entre els anys 50 i els 80 pels diferents països veïns del Principat. La particularitat, en aquesta ocasió, serà que alguns dels conductors seran els propis fills dels socis més veterans. Serà un ral·li compost per cinc etapes compreses entre el 4 i el 8 de setembre tenint aquest cop com a destí de la província espanyola de Terol,  i conduint així fins a la tornada al Principat vora els 1.100 kilòmetres.


Els integrants d’aquesta expedició seran els 25 socis, destacant entre ells l’expresident de la Federació espanyola de vehicles antics, Josep Maria Companys. Aquests, estaran repartits pels 14 vehicles clàssics  que compondran aquesta sortida. 


Les etapes estaran distribuïdes de la següent manera al llarg del territori aragonés; en la primera el destí serà Alcanyís, per contemplar el seu castell medieval, en la segona el destí serà la capital de província, Terol, s’aturaran pel camí per visitar Andorra de Terol per fer un petit acte protocol·lari d’agraïment, amb intercambi de regals,  entre l’AAVA i l’ajuntament de la localitat. Des d’aquí conduiran fins a Albarrasí per veure el seu enclavament medieval i tornant a la capital de la província el mateix dia per fer nit, i coincidir així l’última etapa, la tornada al Principat, amb el dia de Meritxell.


Els 14 vehicles durant les etapes estaran aparcats en places i emplaçaments públics, marcats per la localitat, així la gent podrà apropar-se, veure de prop i també fotografiar aquests clàssics de la carretera com els Porsche o el Morris Minor de 1959, una recomanació de la Federació  Internacional de vehicles antics. Seguint aquesta línia, el president de l’Associació andorrana de Vehicles Antics, Lluís Dejuan, reconeix que «la intenció amb aquestes sortides és la donar a conèixer i preservar una cultura del vehicle clàssic».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT