PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Hand Solo fabrica una pròtesi per al Beknur

El fill del Consul de Kazakhstan ja pot moure objectes gràcies a l’aparell

Per El Periòdic

Beknur, el nen que ha rebut la pròtesi.
Beknur, el nen que ha rebut la pròtesi. | ZAURE AND BEKNUR

somnis de Beknur, el fill de Janibek el cònsul de Kazakhstan a Estrasburg (França). El jove de vuit anys originari de Kazakshstan anomenat Beknur, va néixer amb una difícil condició física que va impedir que es desenvolupés els seus dos braços i la funció motriu. En Beknur no pot caminar i s’ajuda amb dificultat però amb molta destresa dels seus peus per realitzar tasques com menjar o utilitzar la seva tauleta per jugar i estudiar. La mare, veient que la medicina no podia fer res pel seu fill va recórrer al jove andorrà perquè li desenvolupés una solució com ho havia fet per ell mateix.
 

Excepcionalment i veient la difícil condició d’en Beknur, en David no va poder dir que no a la demanda de Zaure, la mare del jove que desesperada va ficar totes les esperances enviant una súplica via mail a en David Aguilar. En rebre-la junt amb unes fotografies no va dubtar ni un segon en acceptar el difícil repte de fer feliç al jove, ajudant-lo a acomplir el somni de poder agafar objectes amb una mà feta de Lego, com les del seu gran Heroi David Aguilar més, conegut com a Hand Solo. La mare va enviar les mesures al jove Aguilar i aquest cap de setmana van visitar als Aguilar per acabar d’ajustar-la. Aquest esdeveniment únic gràcies a la joguina preferida de David Aguilar i casualment d’en Beknur, ha sigut compaginat amb la gravació d’un reportatge que ha realitzat el Guinness World Rècord que apareixerà a les seves xarxes durant el mes de setembre.


Beknur va tornar a Estrasburg amb el seu nou aparell i la felicitat de complir el seu somni de poder agafar objectes amb l’ajuda d’un cable que li passa per l’esquena que acaba amb una anella que tensa amb el dit gruixut del peu. Aguilar li va donar una sorpresa fabricant una pròtesi especial per utilitzar la tauleta i el mòbil, utilitzant la punta de goma d’un bolígraf i un cable elèctric que en contacte amb la pell d’en Beknur transmet electricitat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT