PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Llemotges es prepara per a la lliga francesa a Encamp

El club té l’objectiu principal de tornar a disputar una competició europea

Per El Periòdic

El Llemotges fa entrega de la seva samarreta al comú d’Encamp.
El Llemotges fa entrega de la seva samarreta al comú d’Encamp. | ANA / E.P.

Tal com ja va fer el MoraBanc i està fent també el Barça, el Llemotges ha triat Encamp per posar-se a punt de cara a la temporada vinent. El comú de la parròquia encampadana va organitzar la ja protocolària recepció, on l’equip gal va fer entrega a la cònsol major, Laura Mas, i al conseller d’Esports, Xavier Fernàndez, d’una samarreta oficial i una pilota, ambdós detalls signats per tots els jugadors de la plantilla. 
Tant el president com l’entrenador van lloar les instal·lacions encampadanes, afirmant que «estem molt agraïts al comú en tot moment pel tracte que hem rebut», mentre que l’entrenador del club, l’italià Massimo Cancellieri, va afegir que «hem estat tan còmodes en tot moment que a vegades costava fins i tot pensar que era una pretemporada. Les instal·lacions són molt bones per poder treballar».


Al seu tomb, Fernàndez, va celebrar que «diversos equips de bàsquet de primer nivell hagin triat Encamp per venir-se a preparar». En el cas del Llemotges, Fernàndez va comentar que «l’arribada d’un club amb tradició i història com aquest ens pot servir per obrir portes a França i que, de cara a l’any que ve, puguem tenir més equips francesos fent diferents estades tant aquí [Encamp] com al Pas de la Casa». Finalment, el conseller va esmentar que «encara ens queda algun equip per venir al setembre, però des del comú ja comencem a pensar en les pretemporades de l’any vinent».


En el primer partit de preparació, disputat el passat diumenge, es van enfrontar al MoraBanc i van caure 93-80 però per a Cancellieri, aquests resultats no són importants i el que cal és «aprendre d’aquests partits i del treball que fem per millorar en defensa i en atac». A més a més, el preparador va deixar clar que «la plantilla no està tancada» i va indicar que en les pròximes setmanes espera signar nous jugadors. En aquest sentit, el tècnic que advoca per anar «partit a partit, i ens hem volgut mesurar amb dos conjunts forts d’Europa (MoraBanc i Barça) perquè crec que aquesta és la manera de millorar». 


En la dècada dels 90, el Llemotges va ser campió d’Europa, però l’actual realitat del conjunt francès és diferent, i no disputaran competició europea aquest any. No obstant això, el president de l’entitat, Yves Martínez, té clar que l’objectiu és «classificar-nos entre els cinc primers de la lliga i tornar a Europa». 

PUBLICITAT
PUBLICITAT