PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’FC Andorra assoleix la sisena posició després de vèncer el Linares

L’Albacete, el Vila-real B, el Baleares, el Linense i l’Alcoià són els altres equips que s’han fet amb els tres primers punts

Per David Sansaloni

Carlos Martínez intenta superar Pérez en una jugada del partit davant el Linares a l’Estadi Nacional.
Carlos Martínez intenta superar Pérez en una jugada del partit davant el Linares a l’Estadi Nacional. | @FCANDORRA

L’FC Andorra es va fer amb els tres primers punts d’aquesta nova Primera RFEF Footters en vèncer el Linares Deportivo per 1-0 amb gol del lateral esquerre tricolor Eudald Vergés. Amb aquesta victòria, que van presenciar les poc més de 700 persones que van acudir a l’Estadi Nacional, els d’Eder Sarabia se situen en la sisena posició de la taula classificatòria, on només s’han vist superats per l’Albacete, el Vila-real B, el Baleares, el Linense i l’Alcoià, que van ser els altres equips que es van fer amb la victòria. 
Aquesta posició podria canviar, sigui cap amunt o cap avall, en poc de temps, ja que aquest divendres els andorrans hauran de fer front a la segona jornada, amb poc menys de cinc dies de marge per preparar-la, i amb un desplaçament que els portarà a Algesires per lluitar contra el conjunt del mateix nom a partir de les 19.30 hores.


Tot i aconseguir l’objectiu, que en paraules de l’entitat era començar amb bon peu la competició, l’equip va patir en els últims minuts del duel, on es van tancar al darrere i el Linares va prendre el control de pilota, provocant acostaments perillosos cap a la porteria de Nico Ratti, sent aquest mateix qui salvés l’equip en un parell d’ocasions clares. «Ens hagués agradat dominar una mica més cap al final del partit, però ja sabíem de la dificultat d’aquesta categoria, amb equips de molt nivell, i haurem de patir en alguns moments», va declarar l’autor de l’únic gol tricolor, Eudald Vergés, i paraules que va matisar un dels capitans, Rubén Bover, en assegurar que «la situació del final és normal, al final l’equip vol assegurar els punts i inconscientment ens tirem cap enrere, mentre que els nostres rivals fan el contrari i ens pressionen més». No obstant això, Bover també va voler recalcar la bona feina feta pels seus companys, sobretot els defensors, que van donar «un espectacle en la manera de com hem tret la pilota des del darrere, amb els centrals i Nico [Ratti]. En termes generals volem seguir amb aquesta dinàmica de tenir la possessió de la pilota, ja que això ens dóna oxigen i ens permet arribar d’una millor manera a la porteria rival», va explicar el jugador.


Una mica més enllà va anar l’entrenador local, Eder Sarabia, qui no va entrar del tot content a sala de premsa. «Sincerament estava una mica emprenyat al final, ja que tenia la sensació que amb totes les coses que hem fet bé durant els 90 minuts ens mereixíem haver acabat amb un resultat una mica més ampli, i no patir tant», va dir l’entrenador. D’altra banda, la falta d’efectivitat en la finalització de les jugades també va ser el tema destacat, ja que tant entrenador com capità van fer incís en aquest aspecte. Bover va llençar un missatge d’optimisme, sense deixar de costat que «hem tingut un parell d’ocasions molt clares que hem d’intentar convertir-les en gol en els partits següents per evitar-nos el patiment del final», mentre que Sarabia es va mostrar més contundent en aquest tema, comentant que «quan perdones les tres o quatre ocasions clares que hem tingut per a sentenciar és evident que el rival treu a relluir els seus recursos i els aprofita molt bé, tenint-ne alguna per empatar-nos».


Tot i que el Linares tan sols va crear perill en els darrers 10 minuts de trobada, aquests van ser suficients per provocar l’esglai al Nacional, que posteriorment Nico Ratti va convertir en ovacions. Tanmateix, Sarabia no va esperar a parlar amb els seus jugadors sobre el sistema de joc que es va establir a les acaballes i «els ho he dit [als jugadors] ara mateix, que quan ens centrem en el nostre joc fem moltes coses bé, mentre que quan ens centrem en el marcador perdem el control, i els aspectes que ens fan ser molt bons. Volem començar a defensar un marcador, no ens oferim tant, no combinem tant, no pressionem tan bé, no defenem tan bé, ens sortim del pla, i és aquí quan perdem qualitat i li permetem al rival que tregui les seves armes».


Pel que fa a la resta de la jornada, equips que van emergir com a favorits, com és el cas de l’Atlético Baleares, l’Albacete o pedreres amb potencial com la del Vila-real B no van deixar escapar els tres primers punts, mentre que d’altres conjunts a tenir en compte, com poden ser les pedreres de Barça i Madrid, o les del Betis i el Sevilla, no van tenir els millors partits, empatant o perdent els mateixos. D’igual manera, acabats de descendir, i sent un clàssic del futbol, com és el CD Castelló, es va endur la golejada de la jornada, fet que encara fa ressaltar més el potencial d’un equip com l’Albacete. Els tricolor ja preparen el seu duel davant l’Algesires amb esperances de fer-se amb altres tres punts. 

 

Eder Sarabia - Entrenador de l'FC Andorra

«Estava una mica emprenyat. Amb totes les coses que hem fet bé ens mereixíem un resultat més ampli»

 

Rubén Bover - Jugador de l’FC Andorra

«Volem seguir amb aquesta dinàmica de mantenir la possessió de la pilota, ja que això ens dona oxigen»

 

Eudald Vergés - Jugador de l’FC Andorra

«Ens hagués agradat dominar una mica més cap al final del partit, però ja sabíem de la dificultat d’aquesta categoria»

PUBLICITAT
PUBLICITAT