L’FC Andorra estrena amb victòria la nova Primera RFEF

Un gol d’Eudald Vergés en el minut 32 de partit dona els tres primers punts al conjunt d’Eder Sarabia

Per David Sansaloni

Eudald Vergés celebra el seu gol davant el Linares Deportivo.
Eudald Vergés celebra el seu gol davant el Linares Deportivo. | @FCANDORRA

L’FC Andorra va aconseguir els tres primers punts d’aquesta nova Primera RFEF Footters en el partit que els va enfrontar al Linares a l’Estadi Nacional. Un solitari gol d’Eudald Vergés al minut 32 de partit va ser suficient per donar l’alegria als més de 800 espectadors que van acudir ahir a les instal·lacions d’Andorra la Vella.

Els primers minuts de la trobada van estar marcats per la possessió per part de l’equip tricolor, que va jugar la pilota sense pressió i amb tranquil·litat des de la defensa. Els homes de Sarabia intentaven combinar des dels centrals, buscant una transició amb el migcamp per acabar amb jugades per banda, però el Linares es va mostrar ben plantat, impedint que la pilota passés més enllà de la zona andorrana. Amb el pas dels minuts, els locals van anar sentint-se més còmodes a la gespa i les coses van començar a sortir. Tant per banda dreta, amb Altimira i Hevel, com per l’esquerra amb Vergés i Fernández, l’FC Andorra va crear un parell d’ocasions de perill, una amb el mateix Fernández, que va rebre la passada d’Hevel i va xutar a porteria, però de manera massa centrada, mentre que al minut 18 Hevel va tenir la més clara fins al moment, plantant-se sol davant la porteria rival, però el seu tir creuat el va aconseguir rebutjar Pérez.

Tant va ser el domini local que al minut 32 va arribar el primer gol tricolor en la Primera RFEF Footters. Una jugada per banda esquerra va acabar amb una pilota filtrada als peus d’Eudald Vergés, que va creuar amb molta eficàcia la pilota, deixant sense cap possibilitat d’aturada al porter rival. D’aquesta manera, el lateral dret va encetar el lluminós i va fer alçar-se del seient als més de 700 aficionats que van acudir ahir a l’Estadi Nacional. El gol de Vergés va despertar un Linares que fins al moment sols es va dedicar a defensar, i van anar apropant-se fins a la porteria defensada per Ratti, però sense èxit. Ja a les acaballes del primer temps, Carlos Martínez va tenir l’oportunitat per fer el segon per als andorrans, però tot i batre Pérez la pilota es va quedar sense forces i va ser rebutjada pels defensors visitants. Amb l’1-0 al marcador es va arribar al descans, amb bones sensacions per als d’Eder Sarabia.

Els segons 45 minuts van seguir una dinàmica diferent, i és que el Linares va començar a jugar la pilota i a intentar proposar un joc més actiu en atac. Tot i això, la possessió va seguir sent per al conjunt local, però de les segones jugades va ser d’on els de Sandroni van treure més perill. Tant va ser així que en el minut 66 va arribar l’esglai a l’Estadi Nacional, per a posteriorment trencar amb crits d’emoció per la gran aturada de Nico Ratti sota els pals. Els reflexos del porter tricolor van evitar que l’empat es consolidés al marcador, i el fet va deixar constància que el Linares havia trepitjat l’accelerador.

Amb aquesta pressió, els homes de Sarabia van fer el mateix, i amb l’entrada del recentment incorporat Morer i, darrerament, David Martín, les combinacions per banda van començar a ser més ràpides. No obstant això, els tricolor rebien moltes pilotes penjades, el que donava lloc a segones jugades i, per tant, al perill visitant. L’alçada dels jugadors era superior, i així es va encarregar d’ordenar-ho Sandroni: la clau estava en les centrades. Dit i fet, a falta de cinc minuts per al final, el Linaresva estar a punt d’aconseguir el gol, i es que la pressió va anar augmentant a poc a poc cap a les acaballes de la trobada.

Tanta era la pressió que Sarabia va decidir donar entrada a tres jugadors de cop. Enri, Zourdine i Pedraza van ser la solució per donar oxigen a l’equip. Els cinc minuts finals van tenir al Linares intentant les passades llargues, i a l’FC Andorra amb més èmfasi per mantenir la pilota, i amb l’1-0 l’àrbitre va xiular el final, deixant els tres punts a casa.