PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Apareixen adhesius a la capital que critiquen la gestió de Marsol

Es desconeixen els responsables dels cartells contra la cònsol major

Per Laia Bautista

Un dels adhesius trobats a la Baixada del Molí.
Un dels adhesius trobats a la Baixada del Molí. | L.B.S.

La cara i el nom de la cònsol major d’Andorra la Vella, Contxita Marsol, va aparèixer ahir en diferents adhesius enganxats per diversos elements del mobiliari urbà de la capital. Els missatges dels cartells, tots ells anònims, critiquen la gestió territorial de la mandatària. Alguns dels carrers on es van trobar aquests adhesius van ser la Baixada del Molí, l’avinguda Príncep Benlloch i el carrer Prada Motxilla, i també a la transitada avinguda Meritxell.

Segons els cartells que EL PERIÒDIC va poder trobar, els dissenys tenien diversos colors i figures, però tots seguien un mateix patró: en la part superior del cartell hi ha la imatge i en la part inferior el missatge.

En un dels adhesius situat a l’avinguda Meritxell, hi apareix la cara de la cònsol major amb una corona al cap amb el següent missatge: «Benvinguts al Regne de Conxita I d’Andorra». El conjunt d’aquest cartell caricaturitza a la mandatària de la parròquia d’Andorra la Vella i la compara amb Borís Skóssirev, el rus que es va autoproclamar rei del Principat l’any 1934. Un altre dels cartells que saltava a la vista, per ser tot de color groc, estava situat davant del Lycée Comte de Foix. Aquest tenia la frase de «Perill! Territori Contxita Marsol»,  acompanyat d’una calavera que pertany al símbol de residus tòxics. Finalment, un dels adhesius que s’han trobat per la Baixada del Molí tenia com a missatge «Territori en ruïnes. Per aquí va passar Conxita Marsol». En aquest, apareix la figura d’un edifici de color blau esfondrat, imatge que podria recordar a la multitud d’obres i projectes urbanístics que la cònsol ha posat en marxa a la capital del país.

PUBLICITAT
PUBLICITAT