Brillen les cares noves

Codi Miller-McIntyre, Amine Noua i Drew Crawford, els millor valorats en la primera victòria al Poliesportiu

Per David Sansaloni

Miller-McIntyre realitza una esmaixada durant el partit d’ahir davant el Limoges. | BCA

El MoraBanc va aconseguir la primera victòria en aquest periode de pretemporada (93-80), i ho va fer davant la seva afició al Poliesportiu d’Andorra en el partit pertanyent al I Trofeu Andorra la Vella que els va enfrontar al CSP Limoges francès.

La imatge destacada de la jornada no es va donar durant el duel, sinó abans de començar, quan els jugadors van saltar al parquet amb una samarreta de suport al jugador Albert Pons, lesionat de gravetat. A més a més, a banda de Nakic i Morgan, que no van poder disputar aquest primer partit de la temporada 2021-2022 al Principat, l’altra absència va ser la de Babatunde Olumuyiwa, que va patir un fort cop a l’esquena davant el Barça a Encamp. Des del club s’ha confirmat que no es tracta de res greu i que simplement s’ha decidit, des del cos tècnic, no arriscar i donar-li descans.

Amb el xiulit de l’àrbitre va començar el duel, i Amine Noua va emergir protagonista, mostrant-se molt sòlid en defensa, però també baix la cistella rival, fent els primers punts per al MoraBanc. Amb un bon joc dels tricolor, tant físic com d’encert, es va arribar al final del primer quart amb el 26-14 al marcador. En el segon quart, el domini local va seguir. En els aspectes individuals, la bona actuació de Crawford va suposar rebre la felicitació personal d’Ibon Navarro quan el jugador es va canviar per seure’s a la banqueta, i el mateix va passar amb Moussa Diagne, a qui també es va veure més concentrat i, per tant, més eficaç en els tirs de mitja distància. Amb molt de dinamisme al parquet per part dels dos equips, les substitucions contínues van estar molt presents, com ja és habitual en els partits de pretemporada.

Una de les primeres ovacions per part del públic va ser per a Amine Noua, que ja venia de fer molt bon primer període, i que al segon va esmaixar una pilota que va quedar solta a la cistella després que Miller-McIntyre intentés finalitzar un contraatac. Amb els pas dels minuts, el domini dels andorrans va començar a traduir-se en una distància cada vegada més àmplia al lluminós. Amb el 46-31 es va arribar al descans, i com a homes destacats del MoraBanc, pel que fa a les estadístiques, van estar Oriol Paulí, amb nou cistelles i una valoració de 12, i Amine Noua, amb vuit punts i una valoració d’11. Ja en la represa, la nota negativa se la va endur l’entrenador del Limoges, Massimo Cancellieri, qui va ser expulsat de la banqueta en rebre la segona tècnica. Amb l’estrena de Guille Colom en el caseller de punts, els minuts es van esgotar, posant punt final al tercer quart amb un 75-48 a favor del MoraBanc.

Finalment, el darrer període no va ser el millor per als homes d’Ibon Navarro, ja que el Limoges va aconseguir retallar distància. La trobada va anar baixant el ritme, a causa del cansament acumulat dels protagonistes, i sense més, el primer duel del MoraBanc al Poliesportiu es va saldar amb victòria per 93-80. En acabar el partit, el president del MoraBanc, Gorka Aixàs, va voler «donar les gràcies a la gent, perquè han fet que el protocol Covid-19 hagi funcionat molt bé i els estem molt agraits». Pel que fa al joc, Ibon Navarro va recalcar que «el resultat no és el més important avui, sino que ho és el fet de veure que hem fet bastants minuts de bon bàsquet», mentre que el jugador tricolor Oriol Paulí va explicar que «hem baixat el ritme al darrer quart, però penso que és fruit del cansament, ja que la pretemporada està sent molt exigent».

Els fitxatges del MoraBanc demostren les qualitats per les quals se’ls ha incorporat

Ibon Navarro va decidir situar Miller-McIntyre en la posició de 2, més cap a la línia de banda, mentre que Hannah i Garcia van ser els encarregats d’organitzar el joc. L’estratègia li va sortir bé a l’entrenador local, ja que semblava que l’estatunidenc estigués més còmode fora de la posició d’1. D’altra banda, els rebots ofensius també van millorar en comparació a les últimes trobades, sent Noua un dels homes destacats en aquest aspecte.

Una altra de les cares noves, Drew Crauford, que va ser l’home més destacat del MoraBanc en el darrer partit de pretemporada, també va seguir igual de fi des de la línia exterior. A poc a poc, els fitxatges del conjunt del Principat per a aquesta nova campanya van demostrant perquè s’ha dipositat la confiança en ells, sent, en paraules de l’entrenador, el físic i la capacitat de passada els elements clau en aquests integrants.