PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els bars reclamen més aforament per poder atendre correctament

Medina reitera que es mesurin tots els establiments de la mateixa manera

Per El Periòdic

Imatge d’arxiu d’uns clients en un bar al Pas de la Casa.
Imatge d’arxiu d’uns clients en un bar al Pas de la Casa. | Jordi Pujol

L’estiu ha portat gent al Principat, cert, i l’hoteleria ha vist incrementat el seu volum de negoci. Tot i això, pel portaveu de la Unió de Bars, Francesc Medina, el considera insuficient per poder desenvolupar correctament la seva feina. «Amb un aforament d’un 60%, estem donant un 40% menys de servei, d’aquí que s’hagin vist les cues al carrer davant de bars i restaurants», va indicar Medina. Unes cues que no les vincula al volum de persones que han vingut al país, sinó al fet que els locals, tant interiors com terrasses, no podien oferir més aforament.

En aquest sentit, també va criticar que se sigui molt més estricte amb la restauració que no pas amb altres sectors, com el del comerç. «Les botigues, per molt aforament establert que tinguin, no el compleix ningú i es pot veure a simple vista. Si un restaurant incompleix amb el metre i mig o l’aforament se’l sanciona», va lamentar el portaveu de l’entitat, reclamant un mateix barem de mesura per a tota mena d’establiment.

Precisament, les cues, segons Medina, poden donar una imatge errònia i que la gent marxi amb sensacions dolentes de la seva experiència, com és el temps d’espera, que «no se’ls vol atendre» o que els facin fora perquè hi ha un altre torn i es necessita que la taula quedi buida.

Amb aquesta imatge, des de la Unió de Bars es demana «si és aquesta la imatge que es vol donar de cara al turista». Per aquest motiu, Medina insisteix en el fet que s’hauria de mirar si es poden ampliar aforaments, com a mínim a les terrasses, per poder donar una bona qualitat de servei i que la gent torni a pensar en Andorra per passar les vacances.

Una solució que ara, per a l’estiu, arriba tard, però que s’ha de començar a treballar de cara a l’hivern perquè no succeeixi el mateix. Les condicions sanitàries milloren i, segons Medina, des del Govern i Salut s’haurien d’actualitzar els protocols. «El primer és la situació epidemiològica; no soc ningú per criticar les mesures sanitàries que dictamina el Govern, però crec que s’haurien d’actualitzar», van assenyalar des de l’entitat.

D’altra banda, Medina va celebrar que se’ls tingui en compte per a les reunions del sector turístic i que puguin aportar el seu gra de sorra.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT