PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’oci nocturn, a l’espera de rebre notícies de Salut sobre el seu futur

Des de la darrera reunió, el sector no sap res i comença a haver-hi dubtes de quan es podrà fer la reobertura

Per El Periòdic

Una imatge d’arxiu d’una discoteca.
Una imatge d’arxiu d’una discoteca. | EL PERIÒDIC

Des de la darrera reunió amb el Ministeri de Salut, el passat 19 de maig, el sector de l’oci nocturn està a l’espera de saber els propers passos a seguir de cara a la reobertura i no té cap notícia del ministeri ni cap data per reunir-se amb ell. El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ja va avançar en el seu moment, que tot i que els resultats de l’única prova pilot efectuada –amb un 70% d’aforament i mascareta– eren positius amb cap contagiat, això no reflectia les condicions reals del que seria la reobertura del sector. A més, també va assenyalar que aquesta nova prova s’hauria de fer amb unes altres condicions per fer una simulació més real.

Unes paraules que, de moment, no s’estan traduint en fets i és que ni tan sols s’està parlant. La preparació, com van ressaltar des del sector, «no es fa en un dia». Primer cal assentar les bases de les condicions que es demanaran, tant als assistents com a les instal·lacions, i després condicionar els locals perquè es pugui dur a terme.

Els ulls estaven posats de cara a l’hivern, però ja comencen a haver-hi dubtes de si podrà ser així o no. «La cosa va molt lenta, més lenta del que ens pensàvem», van apuntar, tot i que no perden l’esperança d’arribar a temps a la temporada d’hivern. «Hi ha molta feina a fer i els mesos passen molt de pressa», van assegurar que esperen que pròximament s’acceleri el tema i es comenci a «treballar a fons» en els protocols de cara a la reobertura de l’oci del sector. Mentre això no ho vegin, troben el retorn de l’activitat de l’oci nocturn en un horitzó «llunyà».

La situació epidemiològica en el país va millorant i se’ls fa difícil entendre com es pot anar tan a poc a poc.
De moment, els ERTO’s els estan permetent poder tirar endavant, amb la reducció del lloguer del local i la suspensió temporal de contractes de treball dels treballadors que no puguin reubicar en altres llocs de feina dins de la mateixa empresa. En aquest sentit, el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va indicar que gran part dels treballadors que es trobaven en aquesta situació, una setantena, eren de les agències de viatges –l’altre sector que es pot acollir a les mesures per pal·liar els efectes de la Covid–, mentre que els de l’oci nocturn han pogut ser reubicats en altres tasques dins de la mateixa empresa.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT