PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els casos actius i ingressats continuen a la baixa

Els afectats se situen en 73 i els pacients a l’hospital, en cinc

Per El Periòdic

L’entrada de l’hospital.
L’entrada de l’hospital. | Maricel Blanch

La cinquena onada segueix retrocedint a nivell epidemiològic. En les darreres hores s’han detectat nou positius, mentre que s’han donat 11 altes, amb la qual cosa permet que els casos actius continuïn a la baixa i se situïn en 74, tot i el brot que s’ha detectat a l’UE Engordany. Les defuncions, un dia més, es mantenen estables en 130. Cal recordar que l’última mort per Covid –un padrí de 86 anys– es va produir justament fa una setmana, el dissabte 21 d’agost.

Pel que fa a la pressió hospitalària, aquesta millora amb dues altes en les últimes hores. D’aquesta manera, actualment hi ha tres persones ingressades a planta de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, mentre que dues més es troben a la Unitat de Cures Intensives, tot i que no requereixen ventilació mecànica.

En xifres globals, des de l’inici de la pandèmia, el nombre d’infectats és de 15.025 persones, mentre que les altes segueixen augmentant amb un total de 14.821.

El procés de vacunació es manté pràcticament sense variació en les darreres jornades. Cal recordar que fins al 2 de setembre no hi ha previstes les segones dosis d’AstraZeneca i les primeres de la farmacèutica Moderna. Tot i això, des de l’inici del pla de vacunació ja s’han administrat 95.916 vacunes –50.924 primeres dosis i 44.992 segones–. 

Una campanya de vacunació que tornarà a agafar embranzida al setembre quan també es comenci a immunitzar la franja d’edat dels 12 al 15 i per la qual el Govern ja ha obert la plataforma perquè s’inscriguin en ella.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT