PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La mostra de Toulouse-Lautrec atrau més de 3.000 visitants

L’exposició estarà disponible fins al 25 de setembre al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany

Per Cristina Rozados

Els quadres de  l’exposició de Toulouse-Lautrec al Centre d’Art d’escaldes
Els quadres de l’exposició de Toulouse-Lautrec al Centre d’Art d’escaldes | Comú d\'Escaldes-Engordany

L’exposició de Toulouse-Lautrec ja ha acollit més de 3.000 visitants des del seu inici, el 24 de juny. «Sembla que a poc a poc ens anem recuperant i tornem a les xifres d’abans de la pandemia», aclareix la responsable del Centre d’Art d’Escaldes-Engordany, Ruth Casabella. A la mostra hi acudeixen bastants turistes originaris dels països veïns tot i també «molta gent d’Andorra que s’interessa per la cultura», afirma Casabella. Hi ha hagut visitants de totes les franges d’edat, des dels infants dels esplais fins a la gent gran de les llars de jubilats. És per això, que «els guies adapten la seva visita a cada tipus de públic», explica la responsable del centre. 


L’exposició està composta de 75 gravats de cartells de cabarets, retrats de ballarines, i espectacles de circ. A més, està acompanyada d’una banda sonora de cançons de Ravel i Debussy, dos grans amics de Lautrec. «Nosaltres hem afegit cançons de la banda sonora de la pel·lícula de Moulin Rouge perquè els visitants es familiaritzin amb les obres», explica la responsable del centre d’art. Els quadres que més sorprenen els visitants són els cartells del Moulin Rouge, i sobretot la botella d’absenta exposada en una vitrina és la que més curiositat desperta en el públic, «la gent ens pregunta com es bevia i per què està exposada», i és que l’absenta «era la beguda preferida de Toulouse-Lautrec, i d’altres artistes com Van Gogh, ja que era la beguda de moda entre els artistes de finals del segle XIX», exposa Casabella. Hi ha una obra que causa molta polèmica, és un quadre d’una ballarina asseguda en una posició compromesa, i el debat està en el fet que si és una ballarina o una prostituta: «el públic està dividit 50 i 50%», afirma Casabella. L’exposició es pot visitar lliurement tot i que «molta gent reserva visites guiades per conèixer la història darrere de cada quadre», afirma la responsable. Les visites guiades estan disponibles en català, castellà, francès i anglès. 


Durant el mes de setmbre, el CAE, organitzarà activitats per decobirir amb profunditat a Toulouse- Lautrec.Al juliol i l’agost ja s’han organitzat visites guiades nocturnes i un tast d’absenta: «les activitats han tingut una molt bona acollida, hem emplenat totes les places disponibles», afirma la responsable del centre d’art. El 7 de setembre és dura a terme un segon tast d’absenta a càrrec d’Aitor Estela, que explicarà com es degustava l’absenta antigament, i els participants podran degustar el licor i provar un còctel elaborat amb absenta anomenat Moulin Rouge. L’activitat tindrà un preu de cinc euros i es farà a les 20.30 hores. Seguidament, el 14 de setembre hi haurà una segona visita guiada nocturna, des de les 20.30 fins a les 22.00 hores. El dia 18, els infants d’entre sis i 11 anys podran descobrir la figura de Lautrec a través del taller La nit bohèmia segons Toulouse-Lautrec, de crear dibuixos retallables dels llocs més emblemàtics de París. L’activitat tindrà un preu de 3 euros i es farà des de les 10.30 a les 12.30 hores. Finalment el dia 25 hi haurà un taller molt divertit per a tota la família, la ballarina Begoña Márquez farà una classe de com es balla el can can, que va ser una dansa molt provocativa que va escandalitzar a la societat de finals del segle XIX, i va ser «qualificat de diabòlic per les piruetes que donaven les ballarines», explica Casabella. Així doncs, les persones que vulguin participar en les activitats hauran de fer una reserva prèvia trucant al telèfon: 802255. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT