PUBLICITAT

Andorra la Vella

S’engeguen els llums

L’Estadi Nacional acull el primer partit de lliga de l’FC Andorra a les 21.30 hores davant el Linares Deportivo

Per David Sansaloni

Un instant de l’entrenament d’ahir de l’FC Andorra a l’Estadi Nacional.
Un instant de l’entrenament d’ahir de l’FC Andorra a l’Estadi Nacional. | @FCANDORRA

L’FC Andorra està a poques hores d’encetar una nova categoria, la Primera RFEF. L’Estadi Nacional serà l’escenari que acollirà aquesta trobada, a la qual des del club se li ha donat una importància vital, i és per això que l’entrada serà gratuïta per a tothom, fins que s’acabin les localitats permeses per la nova normativa relativa a la Covid-19. Davant tindrà el Linares Deportivo, un equip que va aconseguir assolir llocs de play-off en la darrera campanya, però que, en paraules del president de l’entitat, «l’objectiu que tenim és mantenir la categoria, vist el nivell presentat pels nostres rivals».


Amb, s’espera, les graderies plenes, els homes d’Eder Sarabia intentaran començar amb bon peu la tercera categoria del futbol espanyol. «Ens hem centrat a veure en què podem millorar. Hem vist partits del Linares, i sol jugar combinant però també arriben bé per les línies exteriors. Acumulen molta gent a zones de remat, són rocosos en defensa i res més a dir d’aquest equip que l’any passat va estar amunt en la classificació». va declarar l’entrenador, mentre explicava que «necessitarem la nostra millor versió» per guanyar el duel.


 Per la seva part, Marc Pedraza, un dels capitans de l’equip aquest any, veu amb bons ulls el fet d’encetar la lliga al Principat, i va recalcar que «sempre és bo debutar a casa i que vingui el màxim de gent possible. Volem començar amb bon peu aquesta nova categoria. Tenim un equip jove, amb moltes ganes i molta il·lusió», va declarar el jugador, mentre afegia que, de moment, «no ens establim objectius, ja que tenim un partit aquest diumenge i haurem de veure la dinàmica que agafa la competició».


Sarabia podrà comptar amb tots els jugadors de la plantilla, gràcies en part al fet de no haver patit cap lesió durant la pretemporada, cosa que ve sent habitual als equips. Així mateix, el públic que acudeixi a l’Estadi Nacional podrà veure més de prop les cares noves del conjunt tricolor, que en opinió de l’entrenador «s’han adaptat molt bé, ja que són jugadors que ja han practicat aquest estil de futbol, l’entenen i estan còmodes. Aquest any tenim molta competència interna i això ens beneficiarà moltíssim».
Finalment, Sarabia va fer una crida a l’afició, i va demanar que «confien en nosaltres, però al cap i a la fi sabem que hem de ser nosaltres mateixos els que atraguem el públic, gràcies al nostre joc. Hem fet una pretemporada atractiva i il·lusionant, i ara que estem al centre del país aquest fet pot ajudar que la gent vingui a veure’ns i a poc a poc anar creixent».

 

El nou fitxatge

Amb la incorporació de Dani Morer, l’FC Andorra dona per tancada la plantilla, sent el jove lateral català, de 23 anys, la dotzena incorporació de l’estiu. Sobre ell, Sarabia va explicar que «és un jugador del qual ja teníem informació, durant la nostra etapa en el Barça». De perfil polivalent, Morer pot assolir posicions en el lateral dret, i inclús en posicions interiors, ja que «entén molt bé el joc i compta amb una arribada potent a porteria», va dir l’entrenador tricolor, mentre afegia que també és «poderós i fort físicament, i ens ajudarà en defensa, però també en atac». D’aquesta manera, els andorrans sumen un jugador més en aquesta línia del tipus de futbolista «que ens agrada». 

 

 

Adrià Vilanova - Jugador de l'FC Andorra

«Estic feliç de poder seguir creixent aquí»

 

Adrià Vilanova complirà tres anys des que va aterrar al Principat i ha vist créixer el club, juntament amb altres veterans con Rubén Bover o Nico Ratti. El jove central afronta la nova categoria amb il·lusió, moltes ganes de competir i amb més competència que mai.

 

–Com s’han trobat a la pretemporada?
–Ens hem mesurat amb grans equips, i tot i alguna derrota com la de Sabadell es va veure que estem en forma, i ara tenim moltes ganes de començar a competir.

 

–Ha vist molts canvis pel que fa a l’estil de joc?
–L’entrenador segueix amb la seva idea de joc i no hem vist canvis molt dràstics del que es va veure l’any passat. Volem tenir la pilota, mantenir la possessió, pressionar amunt i ser amos del partit.

 

–Tindrà molta competència.
–Tots estem per ajudar i tot jugador de qualitat que vingui serà el millor per l’equip. Com més competència tinguem més millorarem i això es veurà reflectit en els resultats.

 

–I torna l’afició.
–El futbol, amb aquell silenci provocat per la Covid-19, era una mica descafeïnat, i hem trobat molt a faltar el públic. Esperem que molta gent vingui a animar-nos ara que estem a l’Estadi Nacional.

 

–Tot i la seva joventut és un dels veterans...
–El club ha crescut molt i estic molt content de poder viure aquests canvis. El fet d’haver estat tant a baix no fa tant de temps et fa sentir el club com molt teu, li tinc molta estima i estic feliç de poder seguir creixent aquí. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT