PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Sant Julià destina 400.000 euros a les noves pistes de pàdel

El comú vol crear un bus a la demanda per substituir el comunal

Per El Periòdic

Els cònsols de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral i Mireia Codina, tallant la cinta inaugural de les noves pistes.
Els cònsols de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral i Mireia Codina, tallant la cinta inaugural de les noves pistes. | ANA / L.G.

El Comú de Sant Julià de Lòria va inaugurar ahir les noves instal·lacions del Centre Esportiu lauredià, dues pistes de pàdel, amb la voluntat de potenciar l’esport a la parròquia. A l’acte hi van assistir els cònsols major i menor, Josep Majoral i Mireia Codina, respectivament, i diversos membres de l’equip comunal. «Ja hem assolit un compromís electoral, donar diversitat a l’esport de la parròquia, ja tenim una realitat amb dues pistes de pàdel amb fortes expectatives», va indicar Majoral.

El cònsol va explicar que el comú ha destinat un total de 400.000 euros a la construcció i equipació de les noves instal·lacions al Centre Esportiu tot recordant que el terreny on s’ubiquen és de lloguer i que el seu cost és de 2.000 euros cada mes. Tanmateix, va apuntar que l’empresa Go AND Pàdel «assumeix una part important d’aquest lloguer». Les persones que hi vulguin anar poden reservar pista al telèfon 743 700, per un cost de 3,5 euros si s’és abonat del Centre Esportiu i de 10 euros per qui no és usuari de les instal·lacions.

Majoral va exposar que tot apunta que la creació de les pistes de pàdel serà tot un èxit, tot fent incís que «d’ençà que es va anunciar, el telèfon no ha parat de sonar per les reserves». I va manifestar que, de moment, la corporació no es planteja ampliar les instal·lacions a curt termini tot assenyalant que el comú ha engegat la iniciativa i que tenen expectatives que pugui tirar endavant, però «a través de la iniciativa privada».

El mandatari lauredià també va poder avançar que el comú està treballant amb força per potenciar i diversificar l’esport a la parròquia asseverant que els equips de Bàsquet Club Andorra infantils anaven a entrenar a la parròquia laurediana «dos o tres cops per setmana» la temporada passada, i anunciant que tenen un possible nou projecte en ment, «un mur d’escalada».

Mobilitat sostenible
El comú lauredià també està elaborant un concurs públic per promoure una mobilitat neta i sostenible a la parròquia a través de l’impuls dels vehicles elèctrics. Majoral va manifestar que estan duent a terme un estudi per poder instaurar un bus a la demanda en substitució de l’actual bus intern. La voluntat de la corporació és «mirar aquesta modalitat de transport a la demanda si ens permet augmentar el màxim possible el transport públic sense incrementar la despesa».

El cònsol va apuntar que l’objectiu de l’administració comunal és passar a una mobilitat neta, en la qual «l’usuari assumeixi el cost del lloguer del patinet, moto o vehicle elèctric, l’empresa privada es faci càrrec de la inversió i el comú l’únic que hagi de fer és facilitar que això pugui ser una realitat».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT