PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Comú de la Massana assumeix l’autobús escolar de l’escola francesa

La mesura s’aplica per l’avançament de l’horari lectiu un quart d’hora

Per El Periòdic

El bus comunal de la Massana.
El bus comunal de la Massana. | Comú de la Massana

A partir del pròxim curs escolar, l’escola francesa de la parròquia de la Massana avançarà l’horari lectiu un quart d’hora. Per tant, els escolars entraran a les 08.45 hores i sortiran a les 16.45 hores. Aquesta és una de les mesures correctores que formen part dins el pla per agilitzar el trànsit. El comú, en coordinació amb el Departament de Mobilitat, van considerar que esgraonar la circulació és fonamental per a minimitzar les cues en hores punta.

Aquest canvi va comportar que el Comú de la Massana s’hagi de fer càrrec del transport escolar, ja que els nous horaris no s’ajusten al servei ofert pel Govern.

En la sessió de Consell d’ahir es va aprovar el preu d’aquest servei, que és exactament el mateix que el que té fixat el Govern: 107,88 euros un viatge i 215,76 euros els dos. Aquest import és anual i caldrà realitzar-lo per càrrec bancari.

D’altra banda, cal recordar que els nous horaris venen acompanyats de la creació d’un nou servei, l’Esplai Flaix, amb l’objectiu que les famílies tinguin un marge de mitja hora per anar a recollir els seus fills. El servei el podran utilitzar tant els alumnes del sistema andorrà de les 17.00 hores a les 17.30 hores com del francès de les 16.45 hores a les 17.15 hores.

La cònsol major, Olga Molné, va voler agrair la col·laboració de l’escola francesa de la Massana i de les famílies dels alumnes, ja que amb aquest canvi es permetrà esgraonar l’horari d’entrada als centres lectius. 

Sol·licitud del transport/ En la mateixa línia, segons van detallar el Ministeri d’Educació i Ensenyament Superior en la nota informativa del curs 2021-2022, les famílies que no puguin demanar la sol·licitud del Servei de Transport Escolar en línia, excepcionalment, podran demanar cita al Servei de Tràmits de qualsevol parròquia per poder presentar la petició presencialment. A banda d’això, totes les sol·licituds s’hauran d’entrar de forma presencial als serveis de tràmits demanant cita.

PUBLICITAT
PUBLICITAT