PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Neix la Canillo Trail Races amb tres distàncies diferents

La competició serà la setena prova de la Multisegur Copa d’Andorra

Per El Periòdic

Una imatge d’arxiu d’una Trail realitzada a Canillo aquest any.
Una imatge d’arxiu d’una Trail realitzada a Canillo aquest any. | FAM

La parròquia de Canillo acollirà aquest cap de setmana la prova de nova creació organitzada per 7sports i el Soldeu Esquí Club: La Canillo Trail Races. Aquesta competició neix, en paraules de la mateixa organització, amb l’objectiu d’esdevenir una cursa de referència al país, així com ser un atractiu més per a descobrir els camins de muntanya que la parròquia canillenca ofereix. La primera edició arrencarà amb un programa de proves variat i per a tots els públics i nivells.


El tret de sortida, que es donarà demà, recollirà les distàncies de marató, amb 42 quilòmetres i 2.700 metres de desnivell positiu; mitja marató, amb 21 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell positiu; i dues proves més curtes de 10 quilòmetres i una darrera cursa de cinc quilòmetres, creada per a infants d’entre cinc i 10 anys. Diumenge serà el torn de les dues últimes curses del cap de setmana, amb una prova de 25 quilòmetres i 1.500 metres de desnivell positiu, i una de 15 quilòmetres amb 850 metres de desnivell positiu. En total seran sis proves disponibles que recorreran els indrets més emblemàtics de Canillo, entre els quals destaquen els boscos de Riba Escorxada, El Forn, la Vall de Montaup, la Vall del Riu o Siscaró.


Els corredors tindran la possibilitat de competir ambdós dies, participant així en una combinada. Les opcions disponibles són: realitzar l’anomenada Ultra 70k, disputant la marató demà i la cursa de 25 kilòmetres diumenge; la Gran Marató, completant la mitja demà i la distància llarga de diumenge (25k), i la Trail, on els corredors hauran de córrer la mitja marató demà i la distància curta diumenge (15k). Les proves puntuables per a la Multisegur Copa d’Andorra seran les distàncies de 42 quilòmetres i 21 quilòmetres. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT