PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

‘Sabors d’estiu’ arriba amb 17 dies de cultura i gastronomia

L’esdeveniment tindrà lloc del 27 d’agost al 12 de setembre

Per El Periòdic

La cap de Cultura amb la cònsol major, Rosa Gili i el conseller Valentí Closa durant la roda de premsa.
La cap de Cultura amb la cònsol major, Rosa Gili i el conseller Valentí Closa durant la roda de premsa. | ANA/M.F.

La parròquia d’Escaldes-Engordany torna a acollir entre aquest divendres 27 d’agost i el diumenge 12 de setembre els Sabors d’estiu, una cita a la part alta que combina cultura i gastronomia. «L’any passat va funcionar molt bé i realment va ser un èxit», va posar en relleu la cònsol major, Rosa Gili, que va afegir que s’espera que aquest any sigui «encara millor» i es puguin superar els 3.000 participants de la primera edició.
Aquesta proposta combina la gastronomia amb la cultura i s’ha optat perquè «el 99,9%» dels artistes siguin del país, tal com va emfasitzar el conseller de Vida Cultural, Valentí Closa, que va subratllar que cal que aquest sector «pugui treballar i desenvolupar la seva tasca».

Tal com es va esmentar la cita arrencarà aquest divendres, amb l’actuació d’Iaraké & Ginger a les 19.00 hores i la del Discjòquei Vit2beat a les 21.00 hores. Entre setmana es podrà gaudir de l’espai, habilitat a l’aparcament de davant l’església de Sant Pere Màrtir i on hi haurà diverses food-trucks, entre les 18.00 hores i les 22.30 hores. Els caps de setmana obrirà també entre les 11.30 hores i les 14.30 hores. Tal com va destacar la cap del departament de Cultura, Anna Garcia, s’ha previst una programació «molt variada i per a tots els gustos» i en la qual s’han fet millores atenent als comentaris dels ciutadans que van prendre part en la primera edició. Així els vermuts musicals es faran els dissabtes i diumenges a les 12.00 hores i també el dia de Meritxell i les sessions de DJ tindran lloc a les 21.00 hores els divendres i dissabtes i també els dies 7 i 8 de setembre. A més, s’hi celebraran les Nits del silenci, que es feien abans a la plaça Coprínceps, i que ara es traslladen a aquest punt de la part alta. Seran a les 21.00 hores els dijous 2 i 9 de setembre. I també hi haurà una proposta per als més petits amb un concert familiar l’11 de setembre a les 19.00 hores emmarcat en el Petit cap de setmana.

Tant Gili com Closa van destacar que el fet que les restriccions no siguin tan estrictes com l’any passat pot fer que se superi l’afluència de la primera edició. A més, la cònsol major va assenyalar que en ser una programació «amb la nostra gent i per a la nostra gent» pot servir també com a reclam. Al seu torn, Garcia va subratllar l’interès per aquesta cita: «És curiós que un esdeveniment en la segona edició generi tantes expectatives i tingui ja un públic fidel». La voluntat del Comú d’Escaldes-Engordany és que aquesta acció serveixi per «fer pujar gent a la part alta» i això de retruc generi activitat a la parròquia.
Els aforaments estaran limitats a 180 persones i no caldrà fer reserva prèvia. Es farà un control a l’entrada, un aspecte que l’any passat «va funcionar molt bé». El pressupost que es destina és de 55.000 euros, segons va informar l’Agència de Notícies Andorrana.

PUBLICITAT
PUBLICITAT