PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Orgue&And clou el festival amb un ple a la majoria de concerts

Ribas es mostra molt satisfet amb l’afluència d’aquesta edició

Per Cristina Rozados

El públic es posa en peu desprès de l’última actuació del passat divendres.
El públic es posa en peu desprès de l’última actuació del passat divendres. | IGNACIO RIBAS

El festival d’Orgue Andorra va tancar el passat divendres amb l’aforament ple al concert de Christian Ott i Isabel Lagors amb el duo d’orgue i arpa. El director artístic del festival, Ignacio Ribas, es mostra molt satisfet amb l’afluència d’aquest any «Hem tingut l’aforament màxim a la majoria de concerts». Així doncs, la quantitat d’assistents ha sigut molt més elevada que l’edició anterior: «l’any passat la gent s’ho pensava dos cops abans d’assistir a un esdeveniment» però aquest any «tenen la necessitat d’acudir a actes culturals, i a l’estar vacunats ja no tenen tanta por». Als concerts, hi han assistit tant residents del país com turistes de totes les franges d’edat des d’infants fins a gent gran. D’una banda, «hi havia molta gent repetidora d’edicions anteriors», però també, «hi havia molts residents del Principat que descobrien el festival per primera vegada», aclareix l’organitzador del festival. També afegeix que «és satisfactori que la gent d’Andorra s’interessi per la cultura del país». A diferència d’altres edicions, «aquest any hi ha hagut molta gent que han acudit a quasi tots els concerts», afegeix Ribas.


Contràriament al que podríem pensar «la Covid -19 ha fet que tinguem un diàleg més proper amb el públic» gràcies a les reserves anticipades per correu electrònic, després de cada concert reben felicitacions i missatges d’ànims per part dels assistents i «és molt satisfactori veure la bona acollida que ha tingut el festival», afirma l’organitzador del festival. 


El que més els hi ha agradat al públic és la varietat de les propostes que ha ofert el festival. D’una banda, el duo d’orgue i flauta travessera d’Olga Witte i l’artista andorrà Jordi Jendra el 14 d’agost a l’església de Sant Pere Màrtir, a Escaldes-Engordany. Seguit del trio de Accademia Hermans amb la cantant catalana Marta Matheu el 18d’agost a l’església de Sant Iscle i Santa Victoria a la Massana. Tot i que, el que més va impactar a la gent va ser la improvisació en directe de l’organista francès, David Cassan, de la pel·lícula americana de 1927, A song of two humans el 16 d’agost a l’esglesia de Sant Esteve, a Andorra la Vella. Com a resultat, «en tots els concerts la gent es va posar dreta a aplaudir», afirma Ribas. I és que, tots els artistes que han actuat al festival són músics de prestigi internacional i «han vingut des de Polònia, Dinamarca, Espanya i França expressament per actuar al festival» i això «és tot un privilegi per a nosaltres tenir organistes de renom al nostre país», afirma el director artístic del festival.


De cara l’any vinent, els hi agradaria tornar a recuperar les activitats que duien a terme abans de la pandèmia: les audicions per a infants i turistes a més de les classes magistrals per estudiants internacionals de grau mig  superior d'Orgue. El festival que es va crear l’any 1999, ja ha organitzat 22 edicions amb la participació de més de 150 artistes de manera interrompuda i esperen que «així continuï», conclou Ribas. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT